Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

'Laquima Vere' incorpora noves figures i estrena un innovador sistema de so únic a Espanya

dimecres, 10 d'abril de 2019

Presentació del Laqvima Vere 2019

La representació de l'espectacle musical, de tall contemporani, Laquima Vere, que tindrà lloc el Dijous Sant a les 21.00 hores a la plaça Major continua creixent i consolidant-se i, en la seua setena edició, torna a incorporar novetats per a fer més gran l'espectacle, que es troba ja en l'ideari col·lectiu de Vila-real i de tota la Comunitat Valenciana. El regidor de Turisme, Diego Vila; l'edil de Tradicions, Santi Cortells, i l'autor i director de l'obra, Alfredo Sanz, han presentat l'espectacle a la seu de Porcelanosa Grupo, patrocinadora de l'esdeveniment, representada per la consellera delegada, María José Soriano, i el responsable de Noves Inversions, Ibán Molina, que han estat acompanyats pel regidor coordinador de la realització de l'obra, Emilio Obiol.

"La devoció per la Setmana Santa ens identifica com a poble i aquest esdeveniment, que se celebra ja per setena vegada a Vila-real, dóna compte d'això, conjugant tradició i cultura amb el respecte que mereix una cita de tal solemnitat", indica Vila, que destaca el gran valor artístic de les imatges que cada any ixen a processionar pels carrers de la ciutat i assegura que "aquesta meravella musical i teatral és l'element innovador que completa una programació de Setmana Santa d'Interés Turístic Provincial única, sent de les més antigues de la província i de tota la Comunitat Valenciana". 

Per la seua banda, Cortells destaca que "veïns i visitants podran tornar a ser testimonis del treball de les 200 persones que s'implicaran dins i fora de l'escenari". "És un orgull per a Vila-real comptar amb un acte tan emocionant i espectacular i, sobretot, un esdeveniment que ens recorda a Pasqual Batalla, que es va implicar moltíssim en vida perquè fora una realitat". 

Finalment, Alfredo Sanz ha destacat la maduresa de Laquima Vere, "un projecte ja independitzat que, m'atreviria a dir, rep públic de tota Espanya". "En aquests anys hem integrat elements innovadors i, en aquesta edició, ho hem tornat a fer amb una novetat tècnica, perquè per primera vegada a Espanya s'estrenarà un sistema de so que fins ara mai s'ha utilitzat en exteriors i que envolta", assegura. A més, Sanz, que també ha destacat el treball del director artístic, Pau Ayet, ha desgranat dos detalls més que el públic podrà comprovar enguany, com són la incorporació de dos personatges més.

"D'una banda, tindrem a sant Pere, que malgrat ser seguidor de Crist no aconsegueix seguir els seus passos, i per un altre tindrem l'àngel de la vida, enfront de l'àngel de la mort, que teníem en anys anteriors", afirma, "una figura de llum, sense gravetat, que ve a portar-nos un missatge: que no busquem a Jesús entre els morts" i que representarà el versàtil Rafael Quirant, la veu castrada del qual "sorprendrà". Els tres nivells de l'obra, composta per arts de carrer, música i projeccions, que "es conjuguen i estableixen un únic discurs, al costat de totes les entitats i persones que actuaran en directe, fan que siga un acte d'obligada assistència", conclou Sanz.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es