Inici -> └rees -> Economia -> NotÝcies

La nova Ordenanša de llocs de venda no sedentÓria facilita els trÓmits i acosta el servei itinerant de menjar als esdeveniments esportius i actes puntuals

tornar Imprimir

dijous, 11 d'abril de 2019

Sala de premsa, Economia

La nova Ordenanša de llocs de venda no sedentÓria facilita els trÓmits i acosta el servei itinerant de menjar als esdeveniments esportius i actes puntuals

La Junta de Govern ha donat llum verda a una nova Ordenanša de llocs de venda no sedentÓria a´llada, el principal objectiu de la qual Ús facilitar els trÓmits a les persones interessades i acostar el servei de menjar i beguda als diferents esdeveniments esportius i trobades puntuals, com ara congressos i altres cites. La proposta del regidor d'Economia, Xavier Ochando, preveu mÚs places on situar tant food-trucks com xurreries i altres elements m˛bils on es dispense menjar o beguda, especialment en zones esportives, pavellons i altres Órees on se celebren esdeveniments esportius, per˛ tambÚ d'una altra Ýndole on puga ser precÝs.

"╔s la primera vegada que es fa d'aquesta manera i creiem que serÓ mÚs c˛mode tant per a les associacions i clubs que organitzen esdeveniments a Vila-real -ja siga en festes, Pasqua, estiu, en moments puntuals com al llarg de tot l'any- aixÝ com per als que vinguen a solĚlicitar l'autoritzaciˇ, ja que en concentrar-ho tot en una convocat˛ria, es treballa amb mÚs previsiˇ i, en aclarir quins sˇn els espais disponibles i el seu horari, acaba sent mÚs fÓcil realitzar tota la tramitaciˇ", explica. 

AixÝ, durant l'exercici 2019 i la temporada de futbol 2019-2020, s'estableixen diferents ubicacions de llocs de venda no sedentÓria a´llada per a tot l'any, segons el que es preveu en l'article 9 de l'Ordenanša municipal. Entre ells, es troben els voltants de l'Estadi de la CerÓmica i la plaša del Llaurador durant la celebraciˇ d'esdeveniments esportius, amb un mÓxim de 10 llocs coincidents al mateix temps i amb productes autoritzats com ara articles esportius, bufandes, samarretes, insÝgnies, banderoles, fruita seca i altres que tinguen relaciˇ amb l'esdeveniment. Per a la venda de xurros i masses fregides s'estableixen el carrer de Bayarri, l'avinguda de Franša -encreuament amb Pintor Gumbau- i plaša del Llaurador, amb un mÓxim de llocs coincidents de tres. 

D'altra banda, a mÚs d'augmentar en general el nombre de llocs, tambÚ s'estableix una altra tipologia de llicŔncies ocasionals, enfocada a les festes, activitats esportives i culturals en general. AixÝ, durant els festejos en honor a sant Pasqual i a la Mare de DÚu de GrÓcia, es podran instalĚlar un mÓxim de 10 llocs coincidents en diverses zones i recintes de festes, sempre que no siguen roba i complements personals -a excepciˇ de bijuteria-, articles de decoraciˇ i de la llar, aixÝ com de pirotŔcnia i uns altres no autoritzats. TambÚ estÓ prevista la venda de menjar preparat i refrescos (furgˇ-bar) als voltants del Centre de Congressos i dels centres esportius, amb un mÓxim de tres llocs coincidents. A l'estiu, entre l'1 de juliol i el 31 d'agost, es podran instalĚlar fins a sis espais a l'entorn del Termet i en la setmana prŔvia a les festivitats de Sant ValentÝ, Diumenge de Rams i del Dia de Tots Sants, tambÚ hi haurÓ sis places en els voltants del mercat de la fruita i verdura del dimecres, dijous i dissabte per a la venda de plantes, flors i palmes.

"Les persones que desitgen instalĚlar de forma puntual un lloc de venda hauran de presentar una solĚlicitud en model normalitzat a l'Ajuntament, juntament amb una declaraciˇ responsable sobre el compliment dels requisits establits en l'Ordenanša municipal, aixÝ com el resguard de l'ingrÚs de la taxa corresponent als dies solĚlicitats d'acord amb l'Ordenanša fiscal", explica Ochando. 

"╔s una forma de facilitar aquesta tasca a aquells negocis que desitgen tenir un lloc per a tot l'any o en moments puntuals", indica l'edil, qui assegura que "Ús una ordenanša molt avanšada respecte a l'anterior i, sobretot, donem soluciˇ al fet que per fi alguns recintes esportius podran disposar ara d'un servei de menjar o beguda, sobretot en esdeveniments importants". DesprÚs de la seua aprovaciˇ fa escassos dies, ja s'han autoritzat llicŔncies per a la venda de palmes del Diumenge de Rams.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es