Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Vila-real col·labora amb la Plataforma per la Dignitat del Llaurador en la recollida de signatures en defensa de la citricultura

dijous, 11 d'abril de 2019

L'Ajuntament de Vila-real s'acaba de sumar, a través de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, a la campanya de recollida de signatures en defensa de la citricultura que impulsa la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, formada per tots els actors del sector citrícola de la comarca de la Plana i impulsora de les mobilitzacions en defensa del sector dels últims mesos. 

El regidor de l'àrea, Josep Pasqual Sancho, ha indicat que els fulls de recollida de signatures estan disponibles ja a la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, al carrer del Ponent Baix, i també s'han distribuït al Departament de Serveis Públics, l'edifici de Serveis Socials, l'Ajuntament, la Biblioteca i la piscina Yurema Requena. "Entenem que la situació és prou greu i per això volem facilitar que aquesta campanya arribe al màxim nombre de veïns perquè coneguen més de prop el problema que pateixen els nostres llauradors i els donen el seu suport signant el document, en el qual reclamen diferents punts", explica Sancho. 

Tal com resa el document de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, durant les mobilitzacions dels dies 18 de desembre, 21 de gener, 25 de febrer i 7 d'abril han comptat amb el suport de més de 100 poblacions i organitzacions agràries de l'Arc Mediterrani.". Unió que es produeix davant la "poca sensibilitat per part de les administracions i institucions amb responsabilitats en els assumptes reclamats". 

Així, en el text es posa de manifest que "donada la greu situació a la qual s'enfronta la nostra citricultura, promovem aquesta recollida de signatures". Les principals reclamacions són la revisió i renegociació de tots els acords signats entre la Unió Europea i tercers països en relació amb la importació de cítrics, així com deixar sense efecte aquesta part dels acords mentre no es produïsca la revisió. També s'exigeix garantir la salut dels consumidors europeus informant de les substàncies prohibides per la Unió Europea amb les quals estan tractats els cítrics importats de tercers països i adoptar les mesures necessàries per a la no entrada de plagues i malalties de tercers països. Assegurar el compliment de la Llei de la cadena alimentària, amb la finalitat de garantir una renda digna a l'agricultor i garantir l'etiquetatge correcte de l'origen i varietat del producte se sumen a les reivindicacions. 

"Esperem que els vila-realencs se sumen a la iniciativa i donen tot el seu suport als agricultors amb un simple gest com és posar la seua signatura en les fulles que es posen a la seua disposició en diferents espais municipals", conclou Sancho.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es