Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> Notícies

Vila-real obri noves vies de col·laboració econòmica i d'innovació amb Colòmbia a través de la Càtedra Ceràmica

tornar Imprimir

dilluns, 15 d'abril de 2019

Sala de premsa, Economia, Innovació, Relacions institucionals

Reunió amb la Càtedra Ceràmica i representants de Turunguá (Colòmbia)_1

Vila-real obri noves vies de col·laboració econòmica i d'innovació amb Colòmbia a través de la Càtedra Ceràmica

Vila-real continua treballant per a obrir noves vies de col·laboració que preveuen repercutir de forma positiva en l'àmbit econòmic i de la innovació, gràcies a un nou acord de col·laboració signat amb el municipi colombià de Tununguá. Els tinents d'alcalde Xavier Ochando i Silvia Gómez, i el president de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, Juan Carda, han rebut a l'alcalde de Tununguá, José Barrera, i a l'assessor en Cooperació Internacional Edgar Camino Abril, amb l'objectiu d'arribar a un acord que permetrà que Vila-real exporte diferents productes que el país sud-americà demanda. 

"Aquesta col·laboració ens beneficia a nosaltres, ja que ens ajuda a continuar generant economia local, però també a ells, que reben així productes que es produeixen ací i que allí encara és difícil trobar", explica Ochando, qui recorda que aquesta trobada se suma a la mantinguda fa un any amb l'alcalde i diversos regidors de Simijaca, també a Colòmbia, amb qui es va signar un acord similar que implicava l'Ajuntament i el Departament de Cundinamarca i Boyacá. "L'objectiu és crear un espai de col·laboració publicoprivat amb ajuntaments, empreses i universitats que pretén materialitzar la creació d'un parc tecnològic en el qual tinguen cabuda diferents ens de l'àmbit de la innovació i puga ser un referent en la zona", afig Silvia Gómez. 

D'altra banda, Ochando destaca que el primer contacte que es va fer amb aquesta delegació colombiana ja està donant els seus primers fruits, ja que la Càtedra Ceràmica, de la Universitat Jaume I, "està coorganitzant un congrés d'innovació, a l'estil de la nostra fira Destaca, que se celebrarà en els pròxims mesos en el país andí, al qual també ens han convidat". Un esdeveniment que compta també amb la col·laboració de diferents ens locals, entre ells empreses de Vila-real, que treballen en la implantació de les noves tecnologies. Hi ha implicades des d'empreses de reg per degoteig, d'instal·lació de grups fotovoltaics per a proveïment individual i altres sectors que "generen oportunitats d'innovació, formació, intercanvi d'idees i, per descomptat, economia".

"Com es pot comprovar, hi ha qüestions tangibles en marxa que esperem que es materialitzen i siguen tot un èxit", indica Gómez. "El fet que l'UJI i la Càtedra Ceràmica i el seu equip estiguen darrere ens dóna total seguretat", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió amb la Càtedra Ceràmica i representants de Turunguá (Colòmbia)
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es