Inici

La 32a edició del FITCarrer congrega a Vila-real 21 companyies sota el lema 'Eixim al carrer'

dimarts, 23 d'abril de 2019

FITCarrer2019

El Festival Internacional de Teatre de Carrer (FITCarrer) celebra a Vila-real la seua edició número 32 i ho fa amb 21 companyies que actuaran, del 3 al 5 de maig, sota el lema "Eixim al carrer".

El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, i el director artístic del festival, Pau Ayet, destaquen que el lema va en dues direccions: com a públic i com a professionals. "Com a públic, eixim al carrer per a veure què ens ofereix el festival, però com a professionals també eixim al carrer per a envair l'espai públic amb les nostres propostes i per a generar un impacte", explica Ayet. En aquest sentit, tots dos han donat a conéixer la programació, que començarà amb les Jornades Professionals, que en aquesta setena edició porten per títol L'impacte de les arts de carrer en la societat, en les quals "es reflexionarà i debatrà sobre nous reptes, canvis i evolució del sector". A més, s'entregarà el VIII Premi Ramón Batalla, que enguany recau en la companyia Visitants i en el fotògraf Gerardo Sanz.

A més, les actuacions arranquen amb diferents propostes, algunes d'aquestes molt especials, com l'espectacle Buenas noches, Europa, d'Animasur, "un dels referents del teatre a Andalusia", o el de Paula Escamilla, o el que és el mateix, Escandall Teatral, que "de la mà de Xarxa Teatre ens porta passes de la seua controvertida obra sobre masclisme i violència de gènere amb tres passes de Floretes, Flowerless i Florera". Jule, d'Hortzmuga Teatroa, dirigida als més menuts, i Sefiní, de Trapu Zaharra, completen l'agenda de la jornada, juntament amb Click, que representarà Isla. "L'humor estarà present en les actuacions, una de les quals, la de Click, molt esperada, ja que es va haver de suspendre per la pluja l'any passat i no deixarà ningú indiferent", explica Ayet.

Dissabte serà el torn de John Fisherman, amb dos passes diferents de Money for Free, i Claire Ducreux, amb Avec le temps, entre d'altres. "Comptarem amb la col·laboració de les escoles de teatre i dansa de la ciutat, així com de Castelló i de l'UJI", indica el responsable del FITCarrer, que recorda que la programació al complet es pot consultar a través d'una APP gratuïta que porta el nom del FITCarrer. La jornada també comptarà amb La furtiva, que forma part de Scura Splats, amb el seu espectacle All&oli, un work in progress que servirà per a divertir i provar l'espectacle abans de portar-lo al complet a altres festivals. Adhok també arribarà a Vila-real dissabte amb els seus treballs Inmortels: L'envol i Le nit, mentre UpArte oferirà Àureo. Les Impunxibles representaran Painball, que combina dansa contemporània i música, i per a completar el dissabte El Carromato desplegarà els seus Big Dancers -titelles gegants- des de la Maiorasga fins a la plaça Major, "un espectacle molt visual, amb llums i música".

L'últim dia de festival comptarà amb les actuacions d'Acrobacia Mínima, amb Seu-te!, i Asaco Produccions, amb Tanque Gurugú, que "es dirigeixen a un públic familiar i prometen ser dues obres molt divertides". John Fisherman tornarà amb la seua obra i Xa! Teatre mostrarà un altre work in progress, en aquest cas de dansa aèria, titulat Murocràcia. La Temeraria portarà fins a la ciutat Pasión por un tubo i OtraDanza representarà Vacío. Però la jornada no acabarà fins que els espectadors gaudisquen de l'espectacle A s'ombra, dels mallorquins Atirofijo Circ, i Entremundos, dels portuguesos PIA. Les diferents representacions tindran lloc a espais com el carrer de Pere Gil, la Maiorasga, la plaça Major, la zona del Crist de l'Hospital, la plaça del costat del Mercat Central, l'avinguda del Cedre, el carrer de Bayarri, la Panderola i el Llaurador.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es