Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Normalització Lingüística lliura aquest dissabte els Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu

tornar Imprimir

dilluns, 29 d'abril de 2019

Sala de premsa, Normalització Lingüística

Presentació dels premis Maig 2019

Normalització Lingüística lliura aquest dissabte els Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu

La Regidoria de Normalització Lingüística de Vila-real lliura el dissabte que ve, 4 de maig, els Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu. Un esdeveniment que tindrà lloc a les 12.00 hores a la Casa dels Mundina i que es convoca, per primera vegada, des de la Regidoria de Normalització Lingüística. 

El regidor de l'àrea, Santi Cortells, ha presentat l'acte, acompanyat pel membre de l'Associació Cultural El Guitarró Pascual Broch, i ha recordat que el certamen va ser convocat per primera vegada per aquesta entitat el 1997. "Un any després, la Regidoria de Normalització Lingüística, dirigida pel company i amic Pasqual Batalla, es va sumar com a patrocinador i col·laborador, una situació que s'ha mantingut durant 21 convocatòries, fins a 2017", explica. Després de la cessió a la Regidoria es va formalitzar el canvi de denominació, recollint la proposta del Guitarró perquè, a partir d'aquest 2019, els guardons passen a denominar-se Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla, "per a retre-li nostre més humil homenatge al regidor que amb el seu interés, constància i determinació va contribuir a l'important prestigi que tenen ara aquests premis entre les convocatòries literàries que es promouen en tot el nostre àmbit lingüístic", afegeix.

"Un prestigi que no haguera sigut possible sense la implicació personal de Pasqual Batalla, que per desgràcia ja no està entre nosaltres i que fins a l'últim dia de la seua vida va estar treballant per aquesta ciutat i per tot allò que creia just sense defallir", afirma. A banda de comptar amb una dilatada trajectòria, els Premis Maig són reconeguts per la dotació que ofereixen, així com per la seua rigorositat, solvència i equanimitat a l'hora de reconéixer la qualitat literària. "La dotació va des dels 300 euros per al segon premi fins als 600 per al primer", indica Cortells, qui afig que "fins al 15 d'abril s'han presentat 29 obres inèdites, en català i amb una extensió de 3.500 i 8.000 caràcters. L'acte de lliurament de guardons tindrà lloc a partir de les 12.00 hores a la sala diàfana de la Casa dels Mundina, on també actuaran el cantautor castellonenc Artur Àlvarez i el teclista Carlos Àlvarez, que oferiran l'espectacle Artur Àlvarez canta els nostres poetes, amb els temes més significatius de la seua discografia dedicada als poetes valencians i especial atenció al vila-realenc Manel Pitarch.

Per la seua banda, Pascual Broch indica que "la figura d'un referent com va ser Pasqual Batalla, lligat fins a l'últim dia de la seua vida a l'organització d'aquest certamen és un motiu de pes per a fer-li aquest reconeixement" i agraeix "l'actitud i la relació establida amb el nou regidor de l'àrea, que està donant una nova empenta al certamen". 

El Jurat està compost per dues tècniques de Normalització Lingüística, el regidor, un membre d'El Guitarró (P. Broch) i un altre reconegut soci, com és l'escriptor Vicent Usó. "Hem rebut originals des de Mallorca, Catalunya i tot el territori valencià, amb un nivell molt alt, així que estem orgullosos d'aquesta nova edició, que conclourà amb el lliurament de premis", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es