Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real presenta el programa de festes de Sant Pasqual amb prop de 250 actes per a tots els públics durant 10 dies

dimarts, 7 de maig de 2019

Presentació del programa de festes SP2019

El compte enrere per a l'inici dels festejos en honor a sant Pasqual ha començat. La presentació del programa de festes suposa el tret d'eixida a una programació que a partir del divendres 10 i durant 10 dies portarà la festa a tots els racons a través dels prop de 250 actes convocats, als quals enguany s'incorpora també la celebració de la Nit de la Xulla més especial, ja que per primera vegada, després de 40 anys ininterromputs, ha sigut declarada Festa d'Interés Turístic Provincial. 

L'alcalde, José Benlloch, ha presentat el llibret d'enguany, acompanyat pel regidor de Festes, Diego Vila; el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás; i el director de l'àrea de Medi Ambient de FOBESA, Javier Bartolomé, l'empresa que cada any es fa càrrec de la impressió dels milers de programes de festes que començaran a repartir-se en mà entre dimecres i dijous a la Casa de la Festa, de la mà de la reina, Carmen Rubert, i la seua cort d'honor, que han sigut les protagonistes de l'acte. Així mateix, el programa es podrà descarregar a través d'un codi QR i es podrà consultar a través d'http://programadefestes.vila-real.es i a través de l'aplicació municipal. 

"Són prop de 250 actes organitzats per penyes, associacions culturals, clubs, restauradors i nombrosos veïns, que enguany tenen una cita amb la trobada multitudinària per a elaborar allioli com a commemoració simbòlica de la nostra preuada Nit de la Xulla", explica Vila, qui agraeix a Caixa Rural que cedisca els ingredients per a l'esdeveniment, en el qual es repartiran fins a 1.000 morters i la recaptació del qual serà per al projecte XiCaEs. A més, destaca el canvi d'horari de la cavalcada, que passa a les 16.00 hores del diumenge "perquè tothom puga animar al Villarreal". 

Per la seua banda, Colás ha indicat que "fer un programa així no és fàcil" i ha destacat que "fa 40 anys van sorgir les penyes, que són les que fan possible moltíssims dels actes que encara hui celebrem". "Moltes coses han canviat, però l'esperit és el mateix", apunta, "esperem que la germanor, l'oci, la desconnexió i les tradicions regnen una vegada més i que veïns i visitants gaudisquen de les festes". 

L'alcalde, d'altra banda, també ha recordat que "perquè tots gaudim amb tranquil·litat, hi haurà moltes altres persones treballant", per la qual cosa ha agraït als cossos i forces de seguretat la seua col·laboració. "Aquells que organitzen aquestes festes saben que és difícil i han hagut de llevar molt de temps a les seues famílies per a aconseguir aquest programa, que a més d'ajudar-nos a recordar els qui som i d'on venim, també generen economia per a les empreses del poble", manifesta. "Esperem que la gent tinga paciència si en algun moment han de patir el tall d'un carrer per seguretat o qualsevol altre inconvenient i sobretot que gaudisquen amb respecte", ha indicat, han recordat que el Grup de Dones tornarà a instal·lar el Punt Violeta perquè qualsevol dona que se senta intimidada o patisca una agressió puga demanar ajuda immediata, i destaca que "tenim reptes als quals enfrontar-nos quant a les dificultats de convivència que a vegades es produeixen". 

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del programa de festes SP2019_1 Presentació del programa de festes SP2019_2 Presentació del programa de festes SP2019_3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es