Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Normalització Lingüística edita 1.500 quaderns sobre la llengua de signes en valencià adreçats als més menuts

tornar Imprimir

dijous, 9 de maig de 2019

Sala de premsa, Normalització Lingüística

Normalització Lingüística edita 1.500 quaderns sobre la llengua de signes en valencià adreçats als més menuts

La Regidoria de Normalització Lingüística acaba d'editar els quaderns Sentir amb les orelles, un material que pretén sensibilitzar la població escolar sobre les persones amb discapacitat sensorial i la importància de la llengua de signes per a facilitar-los la comunicació. Aquesta publicació ha comptat amb la col·laboració de l'Associació de Persones Sordes de Castelló (APESOCAS).

El quadern Sentir amb les orelles forma part de la col·lecció «El Club Lo Blanc» i comprén un conte que convida a la reflexió sobre la integració de persones amb diversitat sensorial, uns exercicis a manera de passatemps per a treballar el vocabulari bàsic relacionat amb la discapacitat sensorial i diversos dibuixos que exemplifiquen com s'expressen alguns conceptes bàsics en llengua de signes, com ara dir «bon dia», «per favor», «gràcies» o «Vila-real», entre d'altres. Finalment, un codi QR que figura en la contraportada del quadern enllaça amb una sèrie de vídeos de YouTube que mostren com realitzar de manera gestual les expressions compreses en el llibret.

Al llarg del mes de maig es repartiran 1.500 quaderns entre l'alumnat de primer i segon curs de primària de tots els centres educatius de Vila-real. Aquesta publicació anirà acompanyada de sessions presencials als centres educatius a càrrec de l'Associació de Persones Sordes de Castelló.

Amb aquesta obra, la Regidoria de Normalització Lingüística vol donar a conéixer la llengua de signes en valencià entre els escolars i sensibilitzar-los sobre les persones que presenten necessitats comunicatives visuals.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es