Inici

Vila-real celebra el Dia Internacional dels Museus

tornar Imprimir

dimecres, 15 de maig de 2019

Sala de premsa, Cultura, Museus

Vila-real celebra el Dia Internacional dels Museus

Vila-real se suma aquest 18 de maig al Dia Internacional dels Museus, data clau per a la comunitat museística internacional declarada per l'International Council of Museums (ICOM) el 1977 amb l'objectiu de conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l'intercanvi cultural, l'enriquiment de les cultures i per al desenvolupament de la comprensió mútua, així com de la col·laboració i la pau entre els pobles. El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, assenyala que "cada vegada són més els museus per tot el món que participen en aquesta celebració mundial" i és que, l'any passat van ser 37.000 museus els que van prendre part en l'esdeveniment, en un total de 158 països i territoris de tot el globus terraqüi. 

En aquest sentit, recorda que Vila-real porta ja uns anys celebrant aquest dia amb diverses activitats que ajuden a visibilitzar els espais museístics de la ciutat, especialment el Convent, espai d'art i el Museu de la Ciutat Casa de Polo.

"Enguany la proposta és un taller de creativitat que porta per títol: Les paraules dibuixades", explica. Coordinat i dirigit per l'artista valencià Luce -que enguany està present en la mostra TEST- el taller està destinat a joves de fins a 16 anys i es realitzarà al Convent, entre les 10.00 i les 14.00 hores del dissabte 18 de maig. L'activitat és gratuïta i els participants podran incorporar-se en qualsevol moment. "Els treballs que realitzen els joves -que seran dibuixos a partir de lletres- quedaran exposats temporalment a la sala d'exposicions de l'espai museístic", afig Pérez, qui destaca que, en coincidir l'activitat amb les festes patronals, "suposa una alternativa lúdica molt interessant per als joves, que poden divertir-se al mateix temps que comparteixen espai i temps amb l'art i la cultura", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es