Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes -> Festes de Sant Pasqual

Vila-real tanca les festes en honor a sant Pasqual amb tranquil·litat, respecte, convivència i participació massiva

dilluns, 20 de maig de 2019

Balanç de festes de Sant Pasqual 2019

Les festes en honor a sant Pasqual van culminar ahir amb el tradicional correfoc i castell de focs artificials, després de 10 intensos dies d'actes marcats per la tranquil·litat, el respecte, la convivència i l'alta participació.

El regidor de Festes, Diego Vila, acompanyat pel president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i pel comissari en cap de la Policia Local, Domingo Adán, ha fet un balanç "molt positiu" dels festejos, que han comptat amb "més de 250 actes per a tots els públics i convocats per diferents entitats, bona climatologia, esdeveniments multitudinaris i els carrers plens". No obstant això, per a Vila aquesta ha sigut la prova de foc de la comissió de convivència, creada recentment, que "es demostra una eina molt positiva, ja que han sigut unes festes massives marcades pel respecte". 

Per la seua banda, Domingo Adán indica que s'han reduït un 30% les queixes per molèsties de les penyes. "Tampoc hi ha quasi reclamacions per molèsties en el veïnat i quan se'ns ha cridat, al primer requeriment les penyes s'han comportat, per la qual cosa no hem hagut de tornar de forma reiterada", apunta. No obstant això, explica que les denúncies per conduir sota els efectes de les drogues han augmentat un 24%, en part, a causa de l'increment dels controls. També han augmentat un 50% els delictes contra la seguretat viària per consumir alcohol i drogues al volant i, en aquest sentit, Adán reitera que "l'any passat la xifra va ser bastant baixa i ara també ho continua sent, encara que mirant el percentatge s'han duplicat". En un altre ordre de coses, des de la Policia Local es mostren sorpresos perquè, mentre fa un any es registraven tres ferits per banya de bou en els actes taurins, enguany només hi ha hagut huit afectats per xicotetes contusions, cap per banyes. "Han sigut unes festes molt tranquil·les, no hi ha hagut denúncies a les penyes per brutícia -mentre l'any passat va haver-hi diverses- i els actes multitudinaris han funcionat a la perfecció, malgrat comptar amb el nivell 4 d'alerta antiterrorista, la qual cosa ens ha fet extremar les precaucions", afig. 

D'altra banda, Colás destaca l'escassetat d'incidències i tot el treball previ i durant les festes per part de la Junta de Festes, que "ha contribuït a la tranquil·litat". Així mateix, apunta al bon acolliment d'algunes novetats, com la Crida a la Festa a la vesprada, "un esdeveniment que té futur". També l'elaboració massiva d'allioli, "que ha comptat amb comentaris molt positius". A més, agraeix totes les persones implicades a garantir la seguretat "el sobreesforç realitzat aquests dies i també el paper de la reina i dames, que amb la seua espontaneïtat ens han ajudat a canviar la tensió i la preocupació d'alguns moments pel somriure". 

Vila ha agraït en nom de tots el treball dels cossos i forces de seguretat, així com de Creu Roja, Protecció Civil, Serveis Públics, la Regidoria de Sanitat, el Punt Violeta i la Junta de Festes i Comissió de Penyes, així com als veïns, "als qui devem la comprensió mostrada en cada moment".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es