Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes -> Festes de Sant Pasqual

Vila-real reviu la Nit de la Xulla i celebra la declaració d'Interés Turístic amb una trobada per a preparar allioli

dilluns, 13 de maig de 2019

Nit de Xulla SP2019

Els carrers i casals de la ciutat han tornat a omplir-se de fogueres i brases per a reviure una de les tradicions més populars de les festes patronals de Vila-real, la Nit de la Xulla. En aquesta ocasió, a més, amb l'al·licient d'haver sigut declarada recentment com a Festa d'Interés Turístic Provincial. Amb motiu d'aquesta declaració, s'ha celebrat una trobada multitudinària per a preparar allioli a la plaça Major, que ha comptat amb la visita del president de la Generalitat, Ximo Puig. 

Durant la trobada, Puig i l'alcalde, José Benlloch, han lliurat un guardó, a títol pòstum, a Bautista Carceller, exalcalde de Vila-real que va instaurar aquesta tradició l'any 1979 -ha arreplegat el guardó el seu familiar Pascual Esteller-. També s'ha reconegut la Penya El Soll -arreplegat per Ricardo Broch-, creadora del concurs d'allioli entre el 2006 i 2011.

Posteriorment, com cada dilluns de festes, les penyes, associacions i veïns han eixit al carrer per a cuinar la seua xulla, a la brasa o al forn, en un ambient de festa. La reina i dames, juntament amb membres de la Junta de Festes, l'alcalde i el president de la Generalitat han visitat diverses penyes durant la preparació de la xulla.

Durant tota la jornada, les festes han pogut gaudir dels esports, la música o les activitats infantils de Jugant, jugant. La Puríssima ha obert també la tradicional exposició de les festes, dedicada en aquesta ocasió a "El Sagrat Cor de Jesús", amb motiu del seu any jubilar. L'apartat d'exposicions es completa amb la mostra del CEAM L'Olivera. L'alcalde i la regidora de Família, Rosario Royo, han acompanyat els usuaris, que exposen els treballs realitzats en els diferents tallers del centre. Entre ells, un mural amb la planta històrica de la ciutat, entre d'altres motius decoratius, obra del taller de pintura.

Més imatges, en el Flickr de l'Ajuntament

Galeria multimèdia

Imatges

Exposició CEAM SP2019 Exposició Purísima SP2019 Trobada d'alliolo SP2019

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es