Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

La primera Market Fest acomiada dissabte la Cita Urbana amb la música, els comerços i la solidaritat com a protagonistes

dijous, 6 de juny de 2019

Presentació de la Market Fest

La Cita Urbana Musical i Solidària arriba al seu final aquest dissabte amb una gran festa, la primera Market Fest, que reunirà al Centre de Congressos, Fires i Trobades els locals, grups i entitats que s'han implicat d'una forma o altra en la iniciativa. El regidor d'Economia, Xavier Ochando, juntament amb l'organitzador del certamen, David Simó, i el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ha presentat la primera edició d'aquesta festa, en la qual també col·labora la Regidoria de Congressos, dirigida per Diego A. Vila. 

Ochando, que ha aprofitat la convocatòria per a acomiadar-se dels mitjans després de vuit anys en el govern municipal, ha repassat les dades que deixa la temporada de la Cita Urbana Musical i Solidària, un esdeveniment que, assenyala, "ha suposat tota una revolució en l'àmbit social, econòmic i també solidari". "Els fets parlen per sí sols i podem dir que hem generat un nou espai a Vila-real, no només per a l'oci alternatiu (diürn i en família) sinó també per a la generació d'economia local i ocupació, sobretot en hostaleria i comerç, sense perdre mai de vista la solidaritat, part del nostre ADN", apunta. En concret, la Cita Urbana Solidària i Musical deixa més de 7.000 participants en els 55 concerts celebrats des de setembre de 2018, amb una dotzena de locals implicats i 10 causes solidàries beneficiades: Huellas Callejeras, SOS Manada, Creu Roja, Aludme, Aspanion, Pancara, AECC, CASDA, Grup de Dones Vila-real i Ucovi.

Aquesta vessant solidària estarà àmpliament representada en la Market Fest de dissabte, amb un espai propi per a les ONG i associacions des del qual les entitats solidàries de la ciutat podran donar a conéixer els seus projectes i treballs. També hi haurà una rifa solidària, amb l'aportació d'1 euro i la col·laboració dels locals participants, que aportaran cadascun un article, i una paella monumental solidària per 3 euros. La recaptació d'ambdues activitats, tal com explica Escorihuela, es destinarà a donar suport a les entitats que han participat en la iniciativa.

El Market Fest se celebrarà durant tot el dia, des de les 11.00 hores fins a les 22.30 hores, amb un final de festa a la Sala Japan. Al llarg de la jornada, hi haurà actuacions musicals, balls, el concurs de monòlegs de l'Antic, una desfilada i la presència també del comerç local i hostaler que ha pres part en la campanya. "Convidem tots que vinguen dissabte a una festa en la qual podran ballar, comprar, menjar i beure, escoltar bona música i donar suport a les diferents iniciatives solidàries", afegeix Simó, que recorda que es pot accedir al Centre de Congressos amb l'autobús públic gratuït, amb informació al detall de parades i localització des de l'app Vila-real. 

"L'impacte de la Cita Urbana Musical i Solidària està a la vista de tots, fins al punt que altres pobles, tant des de l'àmbit municipal com de la iniciativa privada, estan copiant aquesta idea. Quina millor manera que acomiadar-la amb una festa com la Market Fest. La valoració és molt positiva i estic segur que aquest serà el primer de molts festivals amb els negocis locals i la solidaritat com a protagonistes", conclou Ochando.

Galeria multimèdia

Imatges

Market Fest
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es