Inici

Vila-real llança la primera línia d'ajudes a l'escolarització infantil amb 130 euros directes per cada xiquet i xiqueta en alguna de les escoles infantils autoritzades aquest curs a la ciutat

dijous, 30 de maig de 2019

L'alcalde presenta les ajudes a l'escolarització infantil

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat aquest matí la convocatòria de la primera línia d'ajudes a l'escolarització infantil, que beneficiarà a un total de 459 xiquets i xiquetes que han estat inscrits en alguna de les escoles infantils autoritzades a la ciutat aquest curs amb una subvenció directa d'almenys 130 euros. En el cas que no se sol·liciten totes les ajudes previstes, la resta dels diners fins als 60.000 euros consignats es redistribuirà entre les peticions formalitzades. 

"Ha sigut una lluita constant des de fa diversos anys, perquè l'Ajuntament no té competències en educació. Però finalment, hem aconseguit tirar avant aquesta nova línia d'ajudes pionera, amb les quals volem implicar-nos de manera directa en l'escolarització dels xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, en la línia de caminar cap a la gratuïtat i la universalització de l'educació infantil com un dret que afavoreix la igualtat d'oportunitats, la integració i la conciliació familiar", detalla Benlloch. Amb aquest objectiu, les ajudes no tindran en compte criteris com la renda, de manera que també es facilita la gestió. 

"Es tracta d'ajudes directes, que els pares i mares podran destinar al que consideren oportú, sense necessitat de justificació posterior, més enllà de la certificació que els menors han estat escolaritzats en alguna de les escoles infantils autoritzades", agrega. Els centres són Babisol, Bambilandia, Caperucita Roja, Cinc sentits, El Solet -unitats de 0 a 1 any i d'1 a 2 anys- Kinder Park, L'Esquirol i Món de fades. Les ajudes poden sol·licitar-se a partir del dilluns que ve, 3 de juny.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es