Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

El Fons Valencià per la Solidaritat porta a la província els objectius de desenvolupament sostenible amb el projecte Castelló per la pau

tornar Imprimir

dijous, 30 de maig de 2019

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa

Signatura del conveni del Fons de la Solidaritat i Diputació

El Fons Valencià per la Solidaritat porta a la província els objectius de desenvolupament sostenible amb el projecte Castelló per la pau

El Fons Valencià per la Solidaritat ha signat un nou conveni de col·laboració amb la Diputació Provincial per a desenvolupar el projecte Castelló per la Pau. Continuem apostant sostenibilitat II. El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, vocal en la Junta del Fons, ha participat en la signatura de l'acord, juntament amb la presidenta de l'entitat, Xelo Angulo, i el gerent, Esteve Ordiñana, a més de la diputada provincial de Benestar Social, Elena Vicente-Ruiz.

En aquesta edició del projecte es treballarà a sis municipis de la província: Xilxes, Almenara, la Vall d'Uixó, Nules, Borriana i Castelló de la Plana. A més, la Universitat Jaume I, a través de la Càtedra Unesco de Filosofia per a la Pau, col·laborarà en l'organització d'una jornada que tractarà sobre les conseqüències dels conflictes des d'una perspectiva de gènere. 

Amb aquest projecte es tracta de conscienciar, informar i documentar la població dels municipis castellonencs al voltant dels objectius de desenvolupament sostenibles, incidint en l'Objectiu 16 i relacionant-lo amb la cultura de pau mitjançant la visió positiva del conflicte com a eina de transformació social. 

Les activitats proposades pel Fons en aquest projecte són la presentació del documental d'investigació Els fils del tauler, que parla sobre les causes i conseqüències que generen els conflictes bèl·lics, seguit d'un espai per a la reflexió amb un cinema-fòrum que comptarà amb la participació de protagonistes del documental i del públic assistent. En l'àmbit educatiu, utilitzant com a element central el mateix documental, es realitzaran diversos tallers dirigits als alumnes de batxillerat dels diferents municipis i un seminari a la Universitat Jaume I dirigit a representants polítics, tècnics i tècniques municipals, alumnat universitari i a la ciutadania en general.

Galeria multimèdia

Imatges

Signatura del conveni del Fons de la Solidaritat i Diputació_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es