Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Escorihuela garanteix les ajudes pendents per a la cooperació internacional, en tràmits per als pagaments

tornar Imprimir

dilluns, 3 de juny de 2019

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa

Escorihuela garanteix les ajudes pendents per a la cooperació internacional, en tràmits per als pagaments

El regidor de Cooperació, Álvaro Escorihuela, garanteix a les ONG amb ajudes a projectes de desenvolupament concedides, que els expedients per al pagament de les quantitats pendents de pagament estan en plena tramitació i que, en cap cas, existeix bloqueig ni risc de no ser abonades. Escorihuela respon d'aquesta manera a les declaracions de la Coordinadora Valenciana d'ONGD sobre els pagaments de les subvencions pendents.

De fet, el pagament de l'últim 20% de les ajudes de 2015 ha començat ja a fer-se efectiu en alguns casos i, en qualsevol cas, assenyala Escorihuela, totes les ONG amb pagaments pendents de 2015 han rebut la documentació necessària que han d'emplenar per a poder procedir de manera immediata a la liquidació del deute. La resta de subvencions pendents, corresponents a l'any 2017, estan comptabilitzades en l'última modificació de crèdits que va entrar en vigor fa a penes dues setmanes, per la qual cosa s'està procedint en aquests moments a la gestió administrativa dels pagaments. En aquest mateix cas es troben les ajudes de 2019, que incrementaran en un 50% les últimes subvencions concedides -corresponents a 2017- amb més de 300.000 euros per a projectes de desenvolupament. Aquesta ampliació de la línia va ser un dels acords als quals es va arribar amb la Coordinadora en l'última reunió de març, en la qual també es va donar compte a l'entitat de tots els procediments administratius en marxa per a procedir a la liquidació dels pagaments al més prompte possible.

Escorihuela s'ha posat en contacte directe amb l'organització per a traslladar-los novament les disculpes municipals per les traves burocràtiques als pagaments i donar-los compte novament de l'estat de la qüestió. "Hem tingut molts problemes administratius, i les entitats en són coneixedores, però lamentem profundament les dificultats que aquesta situació està provocant en el treball diari d'aquestes associacions. Estem en vies de donar eixida definitiva a aquests pagaments i, sens dubte, mantenim el nostre compromís amb la cooperació internacional", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es