Inici

Vila-real constitueix la nova corporació i torna a investir alcalde a José Benlloch per al mandat 2019-2023

tornar Imprimir

dissabte, 15 de juny de 2019

Sala de premsa, Ajuntament

Constitució de la corporació 2019-2023

Vila-real constitueix la nova corporació i torna a investir alcalde a José Benlloch per al mandat 2019-2023

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha sigut investit aquest matí novament en el seu càrrec com a màxima representació de la ciutadania en el Ple de constitució de l'Ajuntament, en el qual han pres possessió dels seus càrrecs com a regidors els 25 edils que conformen la nova corporació municipal en el mandat 2019-2023. En el seu discurs d'investidura, Benlloch ha donat la benvinguda als nous membres de la corporació, en particular als nous partits amb representació municipal -Vox i Unides Podem- i ha agraït els edils que ja no formaran part de la corporació municipal el seu treball per Vila-real.

"De manera històrica, totes les sensibilitats polítiques estaran representades en el Ple i això significa que la ciutadania ens ha demanat també diàleg i col·laboració", ha assenyalat Benlloch en el seu discurs. "Per això, he plantejat, malgrat tenir la majoria necessària per a governar en solitari, que s'incorporen a la tasca de govern altres formacions polítiques amb les quals podem compartir majoritàriament la manera d'imaginar la nostra ciutat", agrega, en al·lusió a Unides Podem, amb qui s'ha signat ja un pacte de govern, a més de Compromís i Ciutadans, que van declinar l'oferta. "Agraïsc a Compromís el seu treball en els governs del canvi, amb un especial record a Pasqual Batalla, però també a Xavier Ochando, Josep Pasqual Sancho, Santi Cortells i María Dolores Parra", detalla Benlloch, qui ha agraït a l'edil d'Unides Podem, José Ramón Ventura Chalmeta, que sí que acceptara "el repte" de compartir el govern.

L'alcalde ha destacat la importància del paper de l'oposició municipal, quan és constructiva i persegueix millorar la gestió municipal, i ha avançat algunes línies bàsiques del seu pròxim mandat, el tercer al capdavant del consistori vila-realenc, que passen pel desenvolupament d'un pla estratègic de cara al Vila-real del 2030 i per continuar potenciant la dicotomia ciutat/poble que singularitza la ciutat amb dues àrees de coordinació de govern enfocades a cadascun d'aquests conceptes. La necessitat de continuar lluitant amb "els problemes del passat" i d'aprofitar la "sintonia històrica" entre administracions, són uns altres dels aspectes destacats en el discurs de l'alcalde, qui ha advocat també per continuar treballant en la millora de problemes quotidians com la neteja i l'aparcament, a més de continuar reivindicant infraestructures necessàries com la nova comissaria o el nou centre de salut per a la zona centre.

El primer edil, candidat del PSPV-PSOE, ha rebut la vara d'Alcaldia de mans de la mesa d'edat del Ple, formada pel regidor de Compromís Josep Pasqual Sancho i la socialista Anna Vicens, després de rebre 14 vots dels 25 que conformen la corporació. Després de la presa de possessió de la nova corporació municipal, el Ple estarà compost per 13 regidors del grup municipal del Partit Socialista, 5 del grup municipal del Partit Popular, 3 edils del grup municipal Compromís per Vila-real, 2 regidors del grup municipal de Ciutadans, 1 de Vox i 1 regidor d'Unides Podem Vila-real.

Més imatges, en el Flickr de l'Ajuntament

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es