Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

La Generalitat multiplica per quatre la inversió directa en Serveis Socials a Vila-real, amb 1,3 milions d'euros i la dotació de nous recursos de referència comarcal

dimecres, 26 de juny de 2019

Benlloch es reuneix amb Alberto Ibáñez

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez, han mantingut una primera reunió després del recent nomenament del vila-realenc com a responsable de les polítiques de Serveis Socials de la Generalitat, per a abordar els projectes en marxa a la ciutat en aquesta àrea i fer balanç dels últims quatre anys. Un balanç del qual destaquen l'increment exponencial de les ajudes directes de la Generalitat, que s'han multiplicat per quatre, i la consolidació de la ciutat com a referència comarcal de serveis.

"L'any 2015, quan el Botànic va assumir el govern autonòmic, la Generalitat a penes destinava als Serveis Socials de Vila-real 329.000 euros, que a més ens tocava reclamar perquè no ens pagaven. Hui, la quantitat que la Conselleria d'Igualtat injecta a aquest departament municipal és d'1,3 milions. Quantitat que s'assigna de manera directa perquè puguem treballar en la universalització de drets i millorar la vida de les persones des de l'àmbit de la proximitat", valora Benlloch. Aquesta quantitat s'afegeix a un altre tipus d'ajudes i recursos, com el concert de places en centres de la tercera edat, de diversitat funcional o salut mental, amb 28 places a la residència de la Fundació Manantial, 70 en el nou CRIS i quatre habitatges tutelats a la ciutat. La futura ampliació del centre de dia, per a donar resposta als alumnes amb diversitat funcional quan compleixen els 21 anys, el reforç de personal en Serveis Socials amb 20 persones per a millorar la tramitació de la dependència o la renda garantida o els futurs Centre d'Atenció Primerenca i Punt de Trobada Familiar, que es posaran en marxa en l'últim trimestre de l'any, són uns altres dels aspectes que deixa el balanç dels últims quatre anys en aquesta àrea i que han permés "fer de Vila-real un referent comarcal en serveis, inclusió i autonomia personal", valora Ibáñez.

"Hem construït un model per a garantir la igualtat d'oportunitats a totes les famílies, millorar l'atenció i afavorir la contractació pública com a element de creació d'ocupació de qualitat feminitzat", agrega el secretari autonòmic. El reforç en l'àrea de Joventut, que es veurà incrementat pròximament amb la creació de la Xarxa Jove, i en l'àmbit d'Igualtat, amb el finançament d'una agent d'Igualtat i dues promotores d'Igualtat, formen part també d'aquests objectius.

En els deures per als pròxims mesos, la posada en marxa de nous serveis, una major dotació del CAT i continuar millorant el sistema d'atenció a la dependència, que ha assolit ja el ritme mitjà de la província. "Continuarem col·laborant estretament amb la Generalitat perquè la prestació de tots aquests serveis no siga una qüestió voluntarista sinó un dret, que ens permeta equiparar i construir una societat millor i més inclusiva", conclou Benlloch, qui ha volgut felicitar a Ibáñez pel seu nomenament i agrair-li el treball realitzat en els últims quatre anys per Vila-real.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es