Inici -> Àrees -> Sanitat -> Drogodependències

La Justícia obliga l'Ajuntament al pagament immediat de 856.000 euros per terrenys ocupats pel PP per a construir el CTE

tornar Imprimir

dijous, 27 de juny de 2019

Sala de premsa, Ajuntament

L'alcalde informa d'una nova sentència

La Justícia obliga l'Ajuntament al pagament immediat de 856.000 euros per terrenys ocupats pel PP per a construir el CTE

Abans fins i tot de constituir formalment tota l'estructura del nou consistori, l'Ajuntament de Vila-real haurà de fer front al pagament de 856.727 euros derivats de la gestió urbanística del PP. Es tracta de la quantitat valorada pel govern municipal en l'expedient d'expropiació d'uns terrenys de 5.500 metres quadrats annexos al Centre de Tecnificació Esportiva pels quals el propietari reclama 2.782.025 euros i xifrats pel Jurat d'Expropiació en 1.366.451 euros. L'alcalde, José Benlloch, ha donat a conéixer la resolució judicial, rebuda divendres passat, que obliga el consistori a fer front al pagament immediat de la quantitat fora de discussió -els 856.000 euros de valoració municipal-, que podria derivar fins i tot en responsabilitats personals sobre l'alcalde de no abonar-se. 

"Encara no estem formalment constituïts amb la nova corporació i ja hem rebut una nova maçada judicial per l'herència urbanística del PP, que se suma als 25 milions que hem pagat ja, en dades de l'auditoria, o els més de tres milions d'euros anuals que paguem pel préstec de 20 milions subscrit pels populars", lamenta Benlloch. Aquest nou "colp" es refereix a uns terrenys particulars de 5.556 metres que es van ocupar en el seu moment, els van passar d'industrial a esportiu, per a poder construir el CTE i tancar el recinte. Un "monstre" de 28 milions d'euros que va nàixer amb greus problemes, com la falta d'accessos i serveis, l'absència d'un pla de viabilitat o la construcció de l'edifici en el solar delimitat fins aleshores per al futur quart institut de la ciutat. A aquests problemes, s'afegeix la requalificació i ocupació de sòl que ha donat lloc a aquesta nova resolució judicial.

"A aquest propietari no se li va pagar res i se li va impossibilitar el desenvolupament industrial dels seus terrenys", recorda l'alcalde, qui incideix que "en cap cas es qüestiona el dret d'aquest propietari a cobrar; el que està en discussió és la quantitat". "Malgrat els intents d'arribar a un acord amb aquest propietari, finalment ens va portar al Jutjat per a defensar els seus drets", explica. Enfront de la reclamació inicial de 2,8 milions i la valoració municipal de 856.000 euros, el Jurat d'Expropiació ha estimat la parcel·la en 1,3 milions, quantitat que el consistori ha recorregut. No obstant això, detalla Benlloch, el propietari ha acudit també a la via contenciosaadministrativa, que ha dictat resolució en la qual obliga el consistori a abonar de manera immediata la quantitat que no està sota discussió, malgrat els recursos municipals. 

Per a poder fer front a aquesta nova "maçada", que podria derivar fins i tot en responsabilitat personal sobre el patrimoni del mateix alcalde, serà necessari sol·licitar un préstec. "Afortunadament, hem rebaixat l'endeutament fins al 60% i podem fer-ho, encara que hauríem preferit poder incorporar aquest pagament al pròxim pressupost", assenyala Benlloch, qui adverteix que, en tot cas, l'abonament d'aquesta quantitat en els 10 dies que estableix el jutge és "materialment impossible" a causa dels terminis administratius per a la sol·licitud d'un préstec. 

"La primera gestió que haurem de fer la nova corporació serà justament sol·licitar un nou préstec per a fer front als empastres del Partit Popular. Lamentablement, temem que no serà l'única "maçada" a la qual haurem de fer front aquest estiu", lamenta l'alcalde.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es