Inici

L'Ajuntament de Vila-real culmina els trÓmits i abonarÓ en breu les ajudes pendents a les ONG

tornar Imprimir

dimecres, 17 de juliol de 2019

Cooperaciˇ, Solidaritat i Integraciˇ, Sala de premsa

Escorihuela anuncia el pagament de les ajudes a ONG

L'Ajuntament de Vila-real culmina els trÓmits i abonarÓ en breu les ajudes pendents a les ONG

L'Ajuntament de Vila-real materialitzarÓ en breu el pagament de les ajudes a ONG pendents d'abonar, arran de les dificultats de gestiˇ d'aquest tipus de subvencions i el dŔficit de personal. El regidor de Serveis Socials, ┴lvaro Escorihuela, ha detallat aquest matÝ els passos que ha donat el seu departament per a resoldre definitivament una situaciˇ per la qual ha tornat a demanar disculpes a les entitats de desenvolupament.

"Amb tota la transparŔncia i humilitat que ens caracteritza, tornem a demanar perdˇ a les ONG per uns retards que ens dolen especialment, per˛ que ja estem en disposiciˇ de solucionar de manera definitiva en els pr˛xims dies", assenyala Escorihuela. En concret, estan a punt d'abonar-se els 48.000 euros del 20% restant de les ajudes de 2015 i els 160.000 euros del primer 80% de les subvencions concedides el 2017. Quant al segon 20% de les ajudes de 2016 -31.000 euros- tambÚ pendent, el termini de justificaciˇ de les factures s'acaba de tancar, per la qual cosa es procedirÓ a comprovar els rebuts, per part del Departament d'Intervenciˇ, per a procedir al pagament.

"Es tracta d'un procediment molt costˇs, potser el mÚs complicat dels que es realitzen en el pagament de subvencions municipals, ja que es tracta de comprovar la justificaciˇ de factures d'Ómbit internacional, moltes vegades en altres idiomes i moneda estrangera. El Departament d'Intervenciˇ ha de fer un control molt rigorˇs de tots els pagaments que es fan amb diners de tots els contribuents, com no podria ser d'una altra manera. I aquesta circumstÓncia, sumada a la falta de personal que hem tingut fins ara, ha derivat en un retard considerable", argumenta el regidor. D'aquesta manera, en breu termini, podran ser abonats els 208.000 euros del segon termini de 2015 i el primer de 2017. Quant al 20% restant de les ajudes de 2016, s'abonaran una vegada concloga el procÚs de revisiˇ de les factures presentades per les entitats.

Quant al 2018, recorda Escorihuela, no va ser possible obrir una nova convocat˛ria d'ajudes, per la qual cosa, tal com es va acordar amb les ONG, la convocat˛ria de 2019 s'incrementarÓ en un 50%. "Aquest estiu eixiran tambÚ les bases de les ajudes d'enguany, que hem incrementat fins als 300.000 euros, per a compensar parcialment el fet de no haver pogut convocar subvencions a ONGD l'any passat", afirma. El regidor assenyala que la situaciˇ del pagament de les ajudes al desenvolupament s'ha traslladat en tot moment tant a la Coordinadora d'ONG com a entitats no governamentals que no formen part d'aquest organisme. "╔s una situaciˇ que ens dol especialment, perquŔ mai ha sigut un tema ni de falta de voluntat ni de falta de diners; les consignacions sempre han estat disponibles per a poder procedir als abonaments quan tŔcnicament i legalment ha sigut possible", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es