Inici

Vila-real eixirà del Pacte de la Ceràmica pel fracàs de l'organisme i per a gestionar de manera més eficaç els 40.000 euros de l'aportació anual

tornar Imprimir

dijous, 18 de juliol de 2019

Sala de premsa, Economia

Madrigal anuncia l'eixida del Pacte de la Ceràmica

Vila-real eixirà del Pacte de la Ceràmica pel fracàs de l'organisme i per a gestionar de manera més eficaç els 40.000 euros de l'aportació anual

Vila-real deixarà de formar part del Consorci Gestor del Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d'Influència (Pacte de la Ceràmica). El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha donat a conéixer la decisió del govern municipal d'eixir de l'organisme, en considerar que els canvis de conjuntura i el fracàs del Pacte des de la seua creació el 2011 no justifiquen continuar destinant els 40.000 euros que aporta cada any la ciutat. "Podem gestionar de manera més eficaç aquests recursos, tenint en compte, a més, que molts dels serveis que ofereix el Pacte ja s'ofereixen també per diferents entitats i organismes presents a Vila-real", agrega Madrigal.

"El Pacte de la Ceràmica es va constituir l'any 2011, per a fer front a una situació de greu crisi econòmica, amb l'objectiu de buscar solucions globals al problema de la destrucció d'ocupació i l'atur, que va arribar a la nostra ciutat al 26% i va afectar unes 6.500 persones. Afortunadament, aquella situació no té ja res a veure amb l'actual: en aquests vuit anys, Vila-real ha sigut capaç de crear un model econòmic propi i diferenciat; un model de col·laboració amb les empreses locals i que aposta per la innovació i compta amb entitats com Ucovi, Globalis, Efecte Vila-real, la Cambra de Comerç, les dues càtedres de l'UJI o la mateixa Regidoria d'Economia, que ja estan prestant els serveis que pot oferir el Pacte, com pot ser la informació a emprenedors", detalla el responsable d'Economia. Aquest model, amb una inversió de 4,5 milions d'euros en plans d'ocupació al cap d'un any, ha col·locat la ciutat com el municipi de la Comunitat amb menys atur durant onze mesos consecutius. "Vila-real ha estat present aquests anys, col·laborant i aportant, com a ciutat solidària que som, però els beneficis obtinguts han sigut mínims o nuls. Per això, veiem que ha arribat el moment d'eixir del Pacte de la Ceràmica i gestionar amb major eficàcia l'aportació anual de 40.000 euros", agrega.

Vila-real és, de fet, el municipi amb major aportació al Pacte de la Ceràmica. Referent a això, Madrigal recorda que la Generalitat Valenciana -"l'Administració que té les competències efectives en matèria d'ocupació", puntualitza-, ha anat reduint la seua aportació des dels 150.000 euros inicials  fins als 54.000 euros d'enguany. Una altra dada que demostra el fracàs de l'organisme és la seua composició: dels 21 municipis que van formar part del Consorci en els seus inicis s'ha passat a 10 en l'actualitat. "Això és un reflex que el model del Pacte està fracassat i, encara que Vila-real sempre estarà disposada a col·laborar en tot allò que supose lluitar per l'objectiu comú que és acabar amb l'atur, aquest organisme no s'ha demostrat un instrument eficaç", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es