Inici

Serveis Socials elabora el primer Pla de persones majors per a fer de Vila-real una ciutat amigable i afavorir l'envelliment actiu de la població

tornar Imprimir

dissabte, 20 de juliol de 2019

Sala de premsa, Serveis Socials

Taller del Pla de persones majors

Serveis Socials elabora el primer Pla de persones majors per a fer de Vila-real una ciutat amigable i afavorir l'envelliment actiu de la població

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Serveis Socials, està treballant en l'elaboració del primer Pla Vila-real, Ciutat Amigable amb la Gent Gran. El document pretén oferir una anàlisi de situació dels recursos, serveis i noves necessitats que planteja l'envelliment de la població i culminar amb un pla d'acció que done resposta als reptes amb propostes d'actuació que milloren la relació de la ciutat amb les persones majors en àmbits com l'accessibilitat urbana, el transport, la inclusió o la participació. 

"L'augment de l'esperança de vida i l'envelliment demogràfic són una realitat a la qual la ciutat vol donar resposta amb polítiques i actuacions que garantisquen la qualitat de vida del col·lectiu de persones majors i promoguen un envelliment actiu", assenyala el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela. Amb aquest objectiu, el Pla de persones majors parteix d'una primera fase d'anàlisi i diagnòstic, a través d'un procés de participació amb grups focals al voltant d'àrees clau com el transport, els espais oberts i edificis, l'habitatge, la inclusió social, la participació, la comunicació, el treball i els recursos socials i sanitaris. Per a això, s'estan realitzant diversos tallers participatius amb la participació de col·lectius implicats en aquestes àrees, com les mateixes persones majors, cuidadors, entitats socials, empreses proveïdores de serveis o tècnics de diferents àrees. 

La ciutat de Vila-real, segons les últimes dades del padró municipal de 2018, compta amb 10.300 persones majors de 60 anys, de les quals 3.700 persones tenen més de 75 anys. "Aquestes dades signifiquen que, al voltant d'un 20% de la població vila-realenca té més de 60 anys; un col·lectiu molt significatiu que planteja noves necessitats i reptes, molt diferents dels que tradicionalment s'ha associat a les persones majors. A través d'aquest pla, volem conéixer millor quines són aquestes necessitats, de quins recursos disposem en l'actualitat i quines accions podem implementar perquè Vila-real siga una ciutat accessible, on aquest col·lectiu puga desenvolupar el seu projecte de vida i participar activament en la societat, amb polítiques d'envelliment actiu que facen de Vila-real una ciutat amigable amb les persones majors", argumenta Escorihuela.

El Pla de persones majors, que elabora una consultora especialitzada, forma part del Pla municipal d'inclusió i cohesió social, aprovat pel Ple el mes de març passat, i de l'adhesió de Vila-real a la Xarxa de Ciutats Amigables amb els Majors, aprovada també pel Ple Municipal a partir d'una moció presentada pel Partit Popular. La xarxa és una iniciativa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per a afavorir l'intercanvi i les bones pràctiques, a més de proporcionar suport tècnic.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es