Inici

La justícia força Vila-real a avançar un préstec de 3,2 milions d'euros per a fer front a "empastres del PP"

tornar Imprimir

dilluns, 22 de juliol de 2019

Sala de premsa, Ajuntament

Benlloch anuncia un préstec de 3,2 milions d'euros

La justícia força Vila-real a avançar un préstec de 3,2 milions d'euros per a fer front a "empastres del PP"

La justícia força l'Ajuntament de Vila-real a subscriure una nova operació de crèdit abans del que es preveia per a poder fer front a les resolucions i sentències derivades de la gestió urbanística del Partit Popular. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha anunciat l'aprovació, en el Ple de demà i amb caràcter d'urgència, d'un nou crèdit financer de 3.169.385 euros que es destinaran en un 95% al pagament "d'empastres del PP" en els seus anys de govern a la localitat.

"Els jutges ens obliguen a pagar ja diverses resolucions i ens forcen, d'aquesta manera, a demanar un nou préstec per a fer front als pagaments que, altrament, hauríem subscrit amb l'aprovació del nou pressupost municipal", lamenta Benlloch. En concret, l'obligació de pagament es refereix al paquet de resolucions del Jurat d'Expropiació per valor d'1.921.444 euros -quantitat corresponent a la valoració municipal dels expedients, a falta de resolució dels recursos presentats a la valoració judicial- i 1.130.940 euros més, corresponents a la sentència ferma de la part de terrenys del col·legi José Soriano amb la qual no es va poder arribar a acord, després de la resolució contrària del Tribunal Constitucional al recurs de l'Ajuntament. A aquestes quantitats se sumaran 72.000 euros més per a renovar l'aire condicionat de l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner i altres 45.000 euros per a una parcel·la de terrenys al costat del Botànic Calduch, els propietaris de la qual han acceptat cobrar la quantitat valorada pels tècnics municipals. 

"El nostre objectiu era arribar al pressupost municipal, que volem aprovar prompte, per a incloure el préstec amb el qual fer front a aquests pagaments. Però els jutges, en una decisió insòlita, ens obliguen a pagar de manera immediata, per exemple en el cas del terreny annex al CTE, amb l'amenaça d'imposar multes personals i portar la qüestió a altres instàncies si no es paga ja", recorda l'alcalde. A aquest se sumen altres expedients la data de pagament sense interessos dels quals expirarà a l'agost. Es tracta, en tots els casos, d'actuacions realitzades en els anys de govern del Partit Popular, com la prolongació de l'avinguda de França o el jardí de Jaume I. 

En el cas de la sentència ferma del José Soriano, que ascendeix a 1,1 milions d'euros més els interessos, s'obri una nova possibilitat que no s'havia plantejat fins ara. "Hem proposat pagar la quantitat que se li deu amb solars i el jutge ha obert un incident, la qual cosa ens dona un cert marge i ens permet explorar amb el propietari aquesta opció, que seria molt més beneficiosa per a la ciutat", explica Benlloch. Així i tot, la quantitat de la sentència s'inclourà en el préstec, amb l'objectiu d'evitar majors problemes si finalment no s'arriba a un acord amb el propietari. 

"En els terrenys del col·legi José Soriano, la sentència del Tribunal Constitucional dona com a bones totes les sentències judicials en aquest cas fins ara i, per tant, deixa clar que l'ocupació directa de sòl practicada pel Partit Popular és il·legal", incideix. En aquesta línia, Benlloch puntualitza: "Mai hem negat el dret dels propietaris a cobrar, però sí que hem intentat en tot moment reduir les quantitats, per tal de defensar els interessos locals". 

"No ens agrada haver de demanar aquest préstec i molt menys ara, però, gràcies que hem sigut prudents i responsables, podrem assumir-lo", garanteix Benlloch. Amb aquesta operació financera, l'endeutament, que s'havia aconseguit rebaixar al 60%, quedarà al voltant del 65%. La intenció del govern municipal és no incloure cap inversió en els pressupostos de l'any que ve i així donar temps per a executar els 12 milions d'euros en obres en execució, per a reduir el deute municipal al 55-60% a final d'any i, d'aquesta manera, poder afrontar en 2020 nous projectes tractors com la futura pista d'atletisme i velòdrom.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es