Inici

Ajuntament i Generalitat acorden ampliar a 10 anys l'acord de gestió del CTE en un nou conveni que apostarà per l'obertura al 100% de les instal·lacions

tornar Imprimir

dimecres, 24 de juliol de 2019

Sala de premsa, Esports, Ajuntament

Comissió mixta de seguiment del conveni del CTE

Ajuntament i Generalitat acorden ampliar a 10 anys l'acord de gestió del CTE en un nou conveni que apostarà per l'obertura al 100% de les instal·lacions

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'ha reunit aquest matí amb el director general d'Esport de la Generalitat, Josep Miquel Moya, en la comissió mixta de seguiment del conveni del CTE, la primera de la nova legislatura. L'acord ha servit per a establir les bases per a la renovació del conveni del Centre de Tecnificació Esportiva, que ampliarà el període de vigència a 10 anys, amb la possibilitat de pròrrogues de cinc anys. En la trobada, han pres part també el regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo; el subdirector general d'Esport, Joan Carles Cuenca, i els caps de l'SME Vila-real, José Ramón Cantavella, i del Servei d'Alt Rendiment de la Direcció General, José Ricardo Vila.

El conveni d'encàrrec de gestió del CTE es va signar l'any 2014 i va finalitzar la seua vigència el 31 de desembre de 2017, per la qual cosa es troba en aquests moments en una situació de pròrroga automàtica. Només un mes després de la constitució de la nova corporació local, Benlloch i la Generalitat han posat en marxa la maquinària per a tirar endavant el nou conveni, amb la idea compartida d'ampliar les prestacions i obrir completament les instal·lacions del recinte, que compta amb pavelló, piscina coberta, residència i aulari, entre d'altres. "Tant l'Ajuntament de Vila-real com la Generalitat convenim en la necessitat de donar una major estabilitat a l'acord i optimitzar l'ús del centre, posant en marxa la totalitat de les instal·lacions i dotant-les d'un pla de viabilitat amb la idea de convertir el CTE en un centre de tecnificació de referència a la província", assenyala Benlloch. "Per a això", puntualitza, "es feia necessari ampliar el període de vigència del conveni i, finalment, el nou marc de col·laboració inclourà l'encàrrec de gestió durant 10 anys, amb pròrrogues de cinc anys fins a un màxim de 30". 

Segons el director general d'Esport de la Generalitat, Josep Miquel Moya: "Des de la Generalitat, i ja des del moment en què calia signar un nou conveni, vam preparar una proposta per a ampliar en 10 anys l'acord i que n'assegurara el millor funcionament possible. El treball conjunt entre institucions és fonamental per a garantir el bon funcionament del Centre de Tecnificació de Vila-real i volem que la gent tinga a la seua disposició els serveis que els pertoquen".

"El principal escull per a l'Ajuntament de Vila-real en la idea de continuar i obrir al 100% les instal·lacions està, sens dubte, en la situació econòmica en la qual la gestió de l'urbanisme del Partit Popular ens ha col·locat, amb l'increment de l'endeutament i el pagament continu de sentències. De fet, ahir mateix vam haver d'aprovar un nou préstec per a fer front al pagament, entre altres resolucions judicials, de 850.000 euros de terrenys del mateix CTE", puntualitza. Sobre aquest tema, Benlloch recorda que el Centre de Tecnificació Esportiva "va ser un dels grans empastres i, sens dubte, dels més cars, que va deixar la gestió del PP a Vila-real: un edifici que va costar 28 milions d'euros de tots els valencians i valencianes i que el Partit Popular va construir sense projecte de viabilitat i en un lloc completament inadequat, sense accessos ni aparcament. En definitiva, una obra faraònica buida de contingut d'aquelles que acostumava a fer el PP, a la qual vam aconseguir donar viabilitat amb molt d'esforç", recorda. 

"Ara hem d'anar un pas més enllà i veure com podem fer viable l'ús al 100% de les instal·lacions, buscant ajuda i fórmules que ens permeten un marc de col·laboració més ampli. Una bona opció seria que la Diputació, en la seua línia de servir d'ajuntament d'ajuntaments i consorciar serveis, col·laborara amb la Generalitat en unes instal·lacions que es van pagar amb els diners de tots els valencians i l'ús de les quals va més enllà i pot anar molt més allà de l'àmbit local", apunta Benlloch. En aquesta línia, l'alcalde recorda que, en aquests moments, la piscina del CTE és utilitzada també per usuaris de Betxí.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es