Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Vila-real se suma a la denúncia del Grup de Dones contra la publicitat sexista d'una empresa amb seu a la ciutat, amb expedient obert en l'Observatori autonòmic des de 2018

dijous, 25 de juliol de 2019

L'Ajuntament de Vila-real se suma a la denúncia pública del Grup de Dones de Vila-real per la pràctica de publicitat clarament sexista i denigrant per a la imatge de la dona per part d'una empresa de transports de nacionalitat austríaca i amb seu a la localitat (Platzer). La coordinadora d'Alcaldia i primera tinent d'alcalde, Silvia Gómez, ha manifestat el rebuig de l'equip de govern a qualsevol tipus de masclisme. "Des de l'Ajuntament, a través de la Regidoria d'Igualtat i sempre de la mà de la societat civil, treballem i vetlem per erradicar aquest tipus de pràctiques, que menyscaben la imatge de les dones", assenyala Gómez, qui ha volgut agrair de manera particular la implicació del Grup de Dones en aquesta tasca.

Només es va conéixer la situació, el govern municipal es va posar en contacte amb l'Observatori autonòmic de Publicitat No Sexista, que té atribuïda la missió de vetlar per l'erradicació de qualsevol tipus de masclisme en la publicitat, on aquesta empresa ja té obert un expedient des del mes de febrer de 2018. De moment, i davant la falta de resposta per part de la companyia als requeriments de l'Observatori, s'ha remés la queixa al Govern central i el Govern austríac, a l'espera de resposta. "Estem a l'espera que aquest expedient es resolga, però, si la resposta es demora, ens plantegem presentar una proposta per a la seua aprovació com a declaració institucional per a reclamar al Govern i la Generalitat una actuació urgent i l'adopció de mesures cautelars per a acabar amb aquesta pràctica masclista", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es