Inici

Vila-real unificarÓ els serveis de recollida de fems i neteja viÓria amb un contracte ˙nic que incorporarÓ noves tecnologies per a una major eficÓcia i sostenibilitat

tornar Imprimir

dijous, 25 de juliol de 2019

Sala de premsa, Serveis p˙blics

Valverde anuncia la prˇrroga temporal del contracte de residus

Vila-real unificarÓ els serveis de recollida de fems i neteja viÓria amb un contracte ˙nic que incorporarÓ noves tecnologies per a una major eficÓcia i sostenibilitat

Els contractes de neteja viÓria i de recollida de fems s'unificaran en un de sol, sota la premissa de millorar l'eficiŔncia i introduir l'aplicaciˇ de les noves tecnologies en el que serÓ el primer contracte municipal en el marc de la nova normativa del Pla integral de residus de la Generalitat. Amb aquest objectiu, l'equip de govern aprovarÓ en les pr˛ximes setmanes una pr˛rroga del contracte de recollida de fems limitada a l'entrada en vigor de la nova plica. 

"Els contractes de neteja viÓria i de residus es remunten 20 anys arrere, amb uns plecs de condicions que no s'ajusten a les circumstÓncies actuals, per exemple, en l'Ómbit de la recollida selectiva, molt mÚs estesa hui dia que quan van ser licitats. Ara que el contracte de residus estÓ a punt de ser prorrogat durant dos anys, hem arribat a un acord amb l'empresa per a limitar la pr˛rroga fins a l'aprovaciˇ del nou adjudicatari", explica el regidor de Serveis P˙blics, Francisco Valverde. "Ha arribat el moment", afegeix, "de fer un contracte global que englobe tant la neteja dels carrers com la recollida dels residus, qŘestions que moltes vegades van de la mÓ".

En l'actualitat, el servei de recollida de residus urbans estÓ adjudicat a l'empresa Fobesa, amb un contracte d'1,7 milions anuals. Per part seua, la neteja viÓria es presta a travÚs de l'empresa Cespa, del grup Ferrovial, amb un contracte d'un miliˇ d'euros, aproximadament. La idea de Serveis P˙blics, que va assumir recentment la gestiˇ d'aquestes Órees en el marc del pla Vila-real + neta, Ús unificar ambdˇs serveis en un contracte integral.

"En els ˙ltims mesos, a pesar de l'intent de l'oposiciˇ d'utilitzar la neteja de la ciutat com a arma electoral, s'han fet avanšos importants. Per˛ no Ús menys cert que encara ens queda molt a fer i millorar, tenint en compte que la neteja Ús tambÚ qualitat de vida per als ve´ns i ve´nes de Vila-real", assenyala. El nou contracte, en el plec del qual comenšarÓ a treballar l'Órea de Serveis P˙blics, podria estar en vigor l'estiu de 2021 i una de les seues principals innovacions serÓ la incorporaciˇ de les ˙ltimes tecnologies per a la millora del servei, aixÝ com l'aplicaciˇ de les noves directrius del nou Pla integral de residus, en el qual es contempla tambÚ un cinquÚ contenidor de recollida selectiva de matŔria orgÓnica. 

"Volem reivindicar les noves tecnologies i les seues aplicacions urbanes, per a oferir als vila-realencs un servei del segle XXI", assenyala Valverde, que recorda que ja s'estÓ desenvolupant un pla pilot en alguns contenidors amb sensors que avisen quan el dep˛sit arriba al 75%. "D'aquesta manera, recollim els residus quan el contenidor estÓ ple i guanyem en eficÓcia", puntualitza. "Aquest nou contracte conjuminarÓ no solament una major rendibilitat econ˛mica i una millora del servei sinˇ tambÚ una cosa que considerem tambÚ molt important: el respecte a l'entorn i el foment del reciclatge, en una proposta adaptada a la societat actual i sostenible", conclou el responsable de Serveis P˙blics.

Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es