Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

El govern municipal promou una declaració institucional en rebuig a la publicitat sexista en els camions d'una empresa amb seu a Vila-real

tornar Imprimir

dilluns, 29 de juliol de 2019

Igualtat, Sala de premsa, Ajuntament

El govern municipal promou una declaració institucional en rebuig a la publicitat sexista en els camions d'una empresa amb seu a Vila-real

La Junta de Coordinació del govern local, formada per PSPV-PSOE i Podem, ha acordat aquest matí presentar una proposta a la resta de grups polítics amb representació municipal per a manifestar el rebuig del consistori a l'ús sexista de la imatge de la dona amb finalitats publicitàries per part d'una empresa austríaca de transports amb seu social a Vila-real. La Regidoria d'Igualtat traslladarà la proposta als diferents grups municipals, amb l'objectiu de pactar una posició comuna que puga aprovar-se en un pròxim Ple extraordinari aquesta setmana. 

"En ple segle XXI, després de tot el que suposadament hem avançat en la lluita contra el masclisme, amb totes les campanyes de conscienciació i recursos que destinem a l'educació en valors d'igualtat i contra qualsevol tipus de sexisme, és inconcebible que encara hàgem d'assistir a aquest tipus de pràctiques que denigren la dona, i que associen, a més, el nom de la nostra ciutat amb una actitud que no ens representa en absolut", lamenta l'alcalde, José Benlloch. L'alcalde ha volgut agrair, una vegada més, la labor del Grup de Dones de Vila-real, que la setmana passada va denunciar públicament aquesta empresa de transport de mercaderies per les seues pràctiques sexistes.

"També resulta inconcebible", agrega el primer edil, "que aquesta empresa tinga un expedient obert per publicitat sexista des de fa més d'un any, sense que ningú, fins al moment, haja respost ni haja actuat". Per aquest motiu, la proposta inclourà l'exigència a Generalitat i al Govern que agiliten i resolguen l'expedient que va obrir l'Observatori autonòmic de Publicitat Sexista el febrer de 2018. Benlloch ha animat els grups municipals a sumar-se a aquesta reivindicació. "Contra el masclisme, no valen mitges tintes. És important sumar forces per a acabar amb aquestes pràctiques", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es