Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Tots Units incorpora el 2018 un total de 388 persones als seus programes de suport, formació i inserció contra l'exclusió

dimarts, 30 de juliol de 2019

Presentació de la memòria de 2018 de Tots Units

La Fundació Tots Units va oferir ajuda, orientació i formació a un total de 733 persones, de les quals 388 van acudir per primera vegada als recursos de l'entitat per a la inserció sociolaboral de col·lectius en risc d'exclusió. El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha acompanyat els seus responsables -el president, Enric Reverter, i la gerent, Charo Castelló- en la presentació de la memòria anual de Tots Units i de l'empresa d'inserció Reciplana. Un document que, assenyala Madrigal, revela el "paper importantíssim i insubstituïble de l'entitat per a servir de suport a les persones que més dificultats tenen i per a ajudar-los a eixir de l'exclusió".

"A Vila-real estem molt orgullosos de la labor de Tots Units, amb qui mantenim un conveni de col·laboració de 54.000 euros, en el marc de l'aliança amb la societat que hem establert en els últims anys amb més de tres milions d'euros en ajudes directes a entitats", agrega el regidor d'Economia. Gràcies a aquest conveni, recursos propis i l'ajuda d'altres administracions, Tots Units ha pogut atendre per primera vegada en l'últim any un total de 388 usuaris, aproximadament un 30% més que l'exercici anterior, i ha facilitat la inserció laboral de 115 persones. 

"Les nostres línies de treball es basen en l'acollida i orientació, així com en la formació ocupacional per a dotar de competències les persones i en l'acompanyament i intermediació en l'accés al mercat laboral", explica Reverter, que recorda el naixement de Tots Units com a instrument, dins de Càritas Diocesana, per a afavorir la inserció de persones amb dificultats, ja siga col·lectius procedents de l'exclusió com persones en atur de llarga durada expulsades del mercat laboral per la crisi. Per a això, cobren especial rellevància les accions formatives -tallers prelaborals, certificats de professionalitat, POEJ-, amb 205 usuaris i 64 insercions al mercat de treball després de la formació. Aquests programes han permés a 101 alumnes realitzar pràctiques no laborals en empreses. Per part seua, els serveis d'intermediació laboral han atés 189 persones i han col·laborat amb 83 empreses. "En aquesta àrea, fem de pont entre les necessitats del mercat laboral i les persones que acudeixen a nosaltres a la recerca de treball", agrega.

En el cas concret de Vila-real, Tots Units ha atés un total de 198 persones amb primera alta en el servei (el 60% del total) i ha oferit formació a 143 vila-realencs (70%), amb l'obtenció de 100 carnets de professionalitat. Quant a la borsa de treball, dels 189 inscrits el 2018, un total de 115 són de la ciutat, amb 87 insercions en el mercat laboral de les 115 aconseguides durant l'any passat. 

"En Tots Units tenim una doble missió: d'una banda, assessorar i acompanyar persones amb dificultats o en exclusió en itineraris que els porten a l'autonomia personal a través de l'ocupació; però ho fem també a través de programes i projectes de cura del medi ambient", recorda Castelló. Referent a això, la gerent ha desgranat també les dades del balanç de serveis a la comunitat prestats per l'entitat, amb la gestió de voluminosos, joguets, envasos o roba, amb la qual s'aconsegueix un 80% de recuperació dels residus.

En la línia de gestió ambiental, cobra especial rellevància Reciplana Recuperacions, l'empresa d'inserció de Tots Units i primera empresa d'economia social de la Comunitat Valenciana. En el seu informe d'activitat, Reciplana va gestionar la recollida d'1.142.000 quilos de tèxtil, 364.600 de paper i cartó i 203.020 de residus RAEE, entre d'altres. L'empresa compta amb 15 contractes d'inserció i un 100% d'incorporacions a l'ocupació ordinària, en finalitzar els contractes. "Això permet trencar els circuits de l'exclusió i acabar amb totes les etiquetes", conclou Castelló.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es