Inici -> Àrees -> Sanitat -> Notícies sanitat

L'Hospital de la Plana avança en la humanització del part amb nous paritoris integrats en la fisiologia del naixement

tornar Imprimir

dimecres, 31 de juliol de 2019

Salut, Sala de premsa, Sanitat, Ajuntament

Visita als nous paritoris de l'hospital de la Plana_3

L'Hospital de la Plana avança en la humanització del part amb nous paritoris integrats en la fisiologia del naixement

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha acompanyat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la visita inaugural als nous paritoris de l'Hospital Universitari de la Plana, un espai arquitectònic integrat en les necessitats fisiològiques del part que torna a col·locar el centre vila-realenc com a pioner i referent en la humanització dels naixements. La regidora de Sanitat, Silvia Gómez; el gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira, i el director territorial de Sanitat, Edelmiro Sebastián, han participat també en la visita, guiada per la cap de Ginecologia i Obstetrícia, Ana Boldó, i la matrona supervisora del paritori, Soledad Carreguí.

"Una vegada més, l'Hospital de la Plana torna a posar Vila-real en l'avantguarda en un tema, a més, especialment sensible i important com és el naixement d'un fill", assenyala Benlloch. "Podem estar orgullosos, perquè moltes vegades no som conscients del que tenim a casa: un hospital referent en qualitat assistencial i en humanització del part, amb un equip de professionals que aposta per l'excel·lència, tant en assistència com en tracte al pacient", agrega l'alcalde, que recorda que la vila-realenca Paula Bonet, Premi 20 de Febrer i 9 d'Octubre de la Generalitat, ha col·laborat en el projecte, amb els seus dibuixos murals. 

El projecte ha consistit en la reforma de 162 metres quadrats que s'han destinat a la construcció de noves sales de naixement creades com a unitats integrades de dilatació i part. "Aquestes sales, de més de 20 metres quadrats cadascuna, afavoreixen la mobilitat i intimitat de l'embarassada, fomenten la seua autonomia durant el procés i s'adapten a la fisiologia de cada part, de manera que contribueixen a la humanització assistencial de la dona i doten de qualitat el treball diari de l'equip de professionals sanitaris", agrega la consellera.

Després d'aquesta actuació, el paritori de l'Hospital de la Plana compta amb cinc sales proveïdes de lavabo privat, mobiliari ergonòmic i equips d'electromedicina d'última generació, integrats en l'espai de forma subtil, amb l'objectiu de crear un entorn amable per al naixement que aporta a la mare intimitat, privacitat i autonomia, però amb seguretat clínica. Del total de cinc sales, dues estan equipades amb banyera especial de parts i una està adaptada a persones amb mobilitat reduïda. L'execució de les obres ha comptat amb un pressupost de 190.000 euros i està en funcionament des del mes d'abril.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita als nous paritoris de l'hospital de la Plana_1 Visita als nous paritoris de l'hospital de la Plana_2 Visita als nous paritoris de l'hospital de la Plana
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es