Inici

El govern local xifra en 44 milions la quantitat pagada al cap de vuit anys per "empastres, sentències i préstecs del PP"

tornar Imprimir

dijous, 1 d'agost de 2019

Sala de premsa

Ple extraordinari d'1 d'agost de 2019

El govern local xifra en 44 milions la quantitat pagada al cap de vuit anys per "empastres, sentències i préstecs del PP"

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat aquest matí dos expedients de modificació de crèdits per valor de 470.000 euros, procedents dels romanents de 2018 i destinats, en la seua major part, a dotar les partides pressupostàries i el pagament a proveïdors, afectades pel pagament de contingències urbanístiques i préstecs heretats dels governs del PP. En concret, l'equip de govern xifra en 44 milions d'euros la quantitat pagada en els últims vuit anys. 

"Aquest expedient de suplement de crèdit ens permet positivar les partides que en aquests moments estan en negatiu i dotar-les mínimament per a poder gestionar els pròxims mesos i cobrir les necessitats de la ciutat en qüestions com el manteniment de col·legis o instal·lacions esportives, activitats d'associacions, etc.", valora el president de la Comissió d'Hisenda, Xus Madrigal, que incideix que aquesta operació permetrà també fer front a alguns pagaments pendents a proveïdors "després de les dificultats econòmiques, fruit dels empastres, sentències i préstecs heretats de l'anterior etapa del Partit Popular". Referent a això, Madrigal ha xifrat en 44 milions d'euros la quantitat pagada per l'Ajuntament de Vila-real en els últims vuit anys en factures en els calaixos (9 milions), sentències, convenis i altres contingències urbanístiques (25,2 milions) i els 10 milions amortitzats ja del préstec de 20 milions d'euros subscrit pel Partit Popular l'any 2009. "Més de 7.300 milions de les antigues pessetes; una mitjana de 5,5 milions d'euros cada any que deixem de destinar a altres qüestions", lamenta el regidor. 

A més d'aquest suplement de crèdits, s'ha aprovat també un expedient de crèdits extraordinaris en el qual s'inclouen 10.945 euros per a crear aparcament al carrer de Jaume Roig. "Aquesta modesta inversió ens permetrà dotar de pàrquing una zona amb molta necessitat, pròxima també a la piscina municipal Yurema Requena", valora. L'altra dotació de l'expedient, 6.000 euros, es destinarà a un conveni amb el Bisbat de Sogorb-Castelló per a la substitució de la porta de l'església dels Sants Evangelistes, afectada per corcó. Aquesta quantitat se sumarà a la recollida per la mateixa parròquia i a l'aportació del Bisbat per a fer possible aquesta acció. 

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es