Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Ajuntament, Gats de Barri i l'Associació de Cervantes avancen en el projecte de control de colònies felines

dissabte, 3 d'agost de 2019

Reunió amb Gats de Barri i Cervantes

La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, i la regidora de Participació Ciutadana i Proximitat, Miriam Caravaca, s'han reunit aquesta setmana amb l'Associació Gats de Barri i l'Associació de Veïns de Cervantes per a avançar en el projecte de creació d'un espai pilot controlat per a les colònies de gats. L'objectiu és habilitar un espai en el qual Gats de Barri, a través del conveni de 5.000 euros amb l'Ajuntament, puga fer-se càrrec del control, esterilització i cura dels animals, a més del manteniment del recinte en condicions òptimes.

"En aquesta primera reunió, Gats de Barri ha explicat a l'Associació de Cervantes quin és el seu treball diari i el seu objectiu en el control de les colònies felines, encara que la idea és que, una vegada passades les festes patronals de setembre, puga celebrar-se una reunió més àmplia amb els veïns del barri, on es localitza una d'aquestes colònies, perquè puguen conéixer al detall quina és la comesa de l'entitat i com podem avançar en programes que permeten compatibilitzar el respecte als animals amb la salubritat, higiene i bon estat de l'espai públic, problemes que poden provocar de vegades les colònies incontrolades", explica Caravaca. Des de l'any 2018, l'Ajuntament destina 5.000 euros a un conveni de col·laboració amb Gats de Barri, amb l'objectiu que el col·lectiu puga desenvolupar el programa de captura, solta i esterilització dels felins, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida tant dels veïns com dels animals.

"L'equip de govern de Vila-real hem demostrat sempre una sensibilitat especial cap als animals domèstics, amb un ampli desplegament de parcs canins, programes específics per a les mascotes i convenis amb entitats com ara SOS Manada i la mateixa Gats de Barri. Acord, aquest últim, en el qual volem fer ara un pas més", agrega. "Som conscients de les molèsties que les colònies incontrolades de gats poden provocar en el veïnat i, al mateix temps, hem de ser sensibles i fer tot el que estiga a la nostra mà per a garantir la cura d'aquests animals. Amb aquest objectiu, continuem avançant en la idea de crear zones delimitades que permeten un millor control de les colònies, la correcta atenció alimentària i sanitària dels animals i el manteniment de l'espai públic en les millors condicions d'higiene, estètica i salubritat", conclou la regidora de Sanitat, Silvia Gómez.

La delimitació de la zona felina estaria acompanyada d'altres mesures com la instal·lació de contenidors adequats on situar el menjar per als animals o el control d'accés al recinte a través de carnets especials, de manera que es garantiria el compliment de les normes de control de la colònia en tot moment.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es