Inici

Vila-real millora la mobilitat urbana amb la reordenació de pàrquing a l'avinguda d'Alemanya i un nou aparcament al carrer de Jaume Roig

tornar Imprimir

dimarts, 6 d'agost de 2019

Mobilitat, Sala de premsa, Urbanisme

Vila-real millora la mobilitat urbana amb la reordenació de pàrquing a l'avinguda d'Alemanya i un nou aparcament al carrer de Jaume Roig

El Departament de Mobilitat emprén aquest mes d'agost una sèrie de treballs per a millorar la seguretat en els desplaçaments i els estacionaments de la ciutat. Amb un import global de 14.000 euros aproximadament, els treballs se centren en la reordenació de l'aparcament a l'avinguda d'Alemanya, l'habilitació d'un nou pàrquing al carrer de Jaume Roig i la reubicació d'una de les parades d'autobús al carrer de Vicente Sanchiz. "Es tracta de xicotetes actuacions, però molt necessàries per a continuar avançant en una mobilitat urbana més segura, sostenible i adequada a les condicions d'una ciutat moderna com és Vila-real", assenyala el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. 

La primera de les actuacions, ja en marxa, és el canvi en el tipus d'estacionament en un tram de l'avinguda d'Alemanya, concretament el comprés entre els carrers de la Senda Pescadors i Onda. En aquest punt, on fins ara els vehicles estacionaven en bateria, envaint vorera i calçada, l'estacionament passa a ser en cordó. "En aquest tram de via, el tipus d'estacionament estava sense senyalitzar, però els cotxes aparcaven en bateria, en un punt on l'espai era insuficient, amb la qual cosa els extrems dels vehicles envaïen tant la vorera com la calçada i reduïen de fet els dos carrils disponibles a només un, amb el que això suposa de minva per a la seguretat viària", detalla Obiol. La reordenació de l'aparcament, a més, s'ha realitzat sense eliminar places i incorporant al vial dos espais reservats PMR. 

Un altre dels projectes que s'emprendran aquest estiu dotarà el barri de Cervantes d'un nou aparcament per a 52 vehicles al carrer de Jaume Roig, en un solar tancat amb el propietari del qual la Regidoria de Territori ha arribat a un acord d'ús. El recinte inclourà quatre places PMR, aparcament per a motos i per a bicicletes, a més d'entrades i eixides degudament senyalitzades. Aquests treballs se sumen a altres actuacions realitzades per l'equip de govern en el Pla d'optimització de solars, buscant acords amb els propietaris de parcel·les sense ús per a l'habilitació de places de pàrquing. El nou aparcament al Termet, obert tots els dies a l'estiu, el carrer de Sant Cristòfol o el pàrquing enfront del col·legi José Soriano, a més de la recent creació d'altres 70 places a la plaça de la Panderola, al costat de la futura seu comarcal de Creu Roja, són algunes de les actuacions. "L'aparcament de Jaume Roig donarà servei a una zona amb alta demanda, on se situen, a més, importants serveis com la piscina Yurema Requena i el pavelló Bancaixa", valora Obiol.

L'última de les accions de millora de la mobilitat que s'emprendrà aquest estiu és el canvi d'ubicació de la parada de l'autobús urbà del carrer de Vicente Sanchiz, per a donar solució als problemes de trànsit i de seguretat que ocasionava la ubicació inicial. En concret, la parada que fins ara està situada enfront del carrer del Cronista Traver -al costat d'un encreuament d'incorporació de trànsit al vial- es recularà uns metres per a situar-se al costat del carrer d'Onda. "És una xicoteta reculada, que no afecta la línia ni els usuaris del bus, però que estem segurs que contribuirà a millorar la seguretat i el servei", conclou el regidor.

D'altra banda, les obres de la nova rotonda de regulació de trànsit al carrer de l'Encarnació avancen a un bon ritme, amb l'objectiu que la nova glorieta estiga completament finalitzada el cap de setmana del 31 d'agost, en la jornada de Lliga que enfrontarà el Villarreal CF amb el Real Madrid. "Estem treballant amb la màxima celeritat perquè els treballs estiguen finalitzats i garantir d'aquesta manera la seguretat en un punt que veu incrementat notablement el trànsit en dies de partit", agrega.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es