Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

La futura pista d'atletisme i ciclisme avança amb l'avantprojecte de necessitats per a un complex de 40.000 metres quadrats

dimecres, 7 d'agost de 2019

Presentació de l'avantprojecte de la futura pista d'atletisme i de ciclisme

La futura pista d'atletisme i de ciclisme de Vila-real va prenent forma. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo, s'han reunit recentment amb el ciclista olímpic i campió del món vila-realenc, Sebastián Mora, i l'equip tècnic d'Erre Arquitectura, en la presentació de l'avantprojecte de necessitats del futur complex, que donarà resposta als clubs i esportistes locals amb un circuit homologable i completament equipat per a la pràctica esportiva, l'entrenament i la competició. L'avantprojecte contempla un complex d'uns 40.000 metres quadrats amb un cost previst de quatre milions d'euros. 

"Tal com ens vam comprometre amb els esportistes i clubs locals, continuem avançant en l'objectiu de dotar Vila-real amb la pista d'atletisme i de ciclisme que una ciutat com la nostra, que posa la salut i l'esport com a eix estratègic de desenvolupament, mereix", assenyala Benlloch. "El projecte dissenyat per l'estudi Erre Arquitectura, de la mà del nostre campió Sebastián Mora, planteja clarament quines són les necessitats del complex esportiu que necessita Vila-real, amb tots els avals tècnics i les dotacions requerides. Aquest era el principal objectiu: saber quines necessitats tenim per a treballar, a partir d'ací, per buscar tant el sòl com el finançament per a fer-ho possible; cosa que sabem -i els clubs també ho saben- que, per la situació econòmica municipal, no serà ràpid ni senzill", argumenta l'alcalde. 

L'avantprojecte contempla una pista d'atletisme i una de ciclisme integrades en un mateix complex, que garanteix en tot moment la compatibilitat de tots dos espais i la seguretat dels usuaris. En els prop de 40.000 metres quadrats que preveu el projecte, uns 27.000 es destinen a zona esportiva, amb una pista d'atletisme de 400 metres de corda i completament homologable, i una pista de ciclisme de 500 metres de corda. "Hem consensuat i treballem perquè aquests recintes puguen ser també compatibles per a la pràctica d'activitats com la Biciescola, impulsada per Sebastián Mora, i l'esport escolar", puntualitza Benlloch. 

El disseny de l'avantprojecte, que es presentarà també als clubs i esportistes locals, ha sigut realitzat per l'estudi de València Erre Arquitectura, responsable també de projectes com l'Alqueria del Basket de València, la Marina d'Empreses impulsada per Juan Roig o el futur complex València Arena. "A partir d'ara, hem de treballar per buscar les fórmules que facen possible aquest projecte ambiciós. No serà fàcil, però som conscients de la importància de la iniciativa per als nostres clubs i per al projecte de ciutat d'oportunitats que és Vila-real; i estem il·lusionats a poder portar-ho endavant", valora el primer edil. Els dos principals esculls que es plantegen en aquest moment es refereixen a la localització d'un emplaçament adequat amb disponibilitat de sòl i el finançament del projecte. "Fa a penes unes setmanes hem hagut d'aprovar un préstec de 3,2 milions d'euros per a fer front a noves resolucions i sentències que encara s'arrosseguen de la gestió del PP, per les quals en aquests quatre anys ja hem pagat 44 milions d'euros, i, lamentablement, sabem que no seran les últimes. Així i tot, no podem permetre que Vila-real deixe d'avançar", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es