Inici

L'alliberament de l'AP-7 reduirà, el 2020, els ingressos municipals en més de 180.000 euros a l'any per l'IBI

tornar Imprimir

dijous, 8 d'agost de 2019

Sala de premsa

L'alliberament de l'AP-7 reduirà, el 2020, els ingressos municipals en més de 180.000 euros a l'any per l'IBI

El pròxim alliberament del peatge de l'autopista AP-7, prevista per a l'any que ve, suposarà un nou revés per a les arques municipals: més de 180.000 euros menys que es deixaran d'ingressar per l'IBI que, en l'actualitat, paga l'empresa concessionària pel tram d'autopista que discorre pel terme de Vila-real. "Si tot segueix el seu curs com està previst, i sembla que així serà, la concessió de l'AP-7 acabarà el 31 de desembre de 2019 i el Govern ja ha iniciat els tràmits necessaris per a la reversió a l'Estat. Una notícia que aplaudim, però que suposa una nova minva d'ingressos a la ja delicada situació econòmica municipal", valora el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.

En l'actualitat, els ingressos en concepte d'IBI de l'autopista AP-7 superen els 180.000 euros anuals. "Quan la carretera passe de nou a ser de l'Estat, deixarà d'estar subjecta al pagament d'aquest impost, per la qual cosa a les previsions pressupostàries de l'any que ve haurem de restar-li aquesta quantitat", detalla. En aquest sentit, l'alcalde, José Benlloch, recorda que "aquesta circumstància se suma a altres caigudes importants d'ingressos que pateix el pressupost municipal en els últims anys". L'actualització del padró d'IBI d'urbana per a resoldre la situació de les parcel·les en sòl no detallat o la caiguda de la recaptació en plusvàlues, entre 500.000 i 600.000 euros menys del que es preveia, són algunes de les partides que es veuran minvades. A elles s'afegeixen els 300.000 euros menys previstos en transferències de l'Estat i la devolució de 200.000 euros de la Participació en els Ingressos de l'Estat (PEU) avançada el 2018. 

"El futur alliberament de l'autopista és una notícia que portàvem reivindicant anys i per la qual, evidentment, ens felicitem. Però és important que siguem conscients que tot té les seues conseqüències i el seu cost. En aquest cas, 180.000 euros menys per als pressupostos de Vila-real, que se sumen a la difícil situació per la qual ja travessen els comptes municipals, després del pagament de 44 milions d'euros per l'herència del PP en empastres urbanístics, els 10 milions que ja hem pagat del préstec milionari o els 9 milions que trobem en factures als calaixos", lamenta.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es