Inici -> └rees -> Festes -> Junta de Festes

Les festes de Vila-real reinventen el casal del vi i de la tapa amb la I Fira Gastron˛mica, a l'avinguda de la MurÓ

dilluns, 12 d'agost de 2019

Presentaciˇ de la nova Fira gastron˛mica de les festes

Les festes patronals de Vila-real tornaran a comptar amb un punt de trobada en la lÝnia dels anteriors casals del vi i de la tapa, reconvertit ara en Fira Gastron˛mica que se situarÓ a l'avinguda de la MurÓ durant els 10 dies de festes de la Mare de DÚu de GrÓcia. El regidor de Festes, Diego A. Vila, i el president de la Comissiˇ de Penyes, David GarcÝa, han anunciat la recuperaciˇ d'aquest casal fester, coincidint amb la commemoraciˇ del 40Ú aniversari de la Comissiˇ de Penyes.

"La Fira de la Tapa va deixar de celebrar-se l'any 2016, per decisiˇ de les penyes, que sˇn les promotores de la iniciativa. Durant aquest temps, s'ha estat treballant en un nou format que ens permetrÓ recuperar aquest punt neurÓlgic de la festa en un concepte mÚs modern, innovador i adaptat a les necessitats d'una ciutat com Vila-real", argumenta Vila. En la mateixa lÝnia, el president de la Comissiˇ de Penyes recorda: "Portem ja un parell d'anys darrere d'aquest projecte i, finalment, el treball ha donat els seus fruits. Coincidint amb el 40Ú aniversari de les penyes, recuperem els casals de la tapa i del vi fusionats en un sol concepte, en un format que tindrÓ opcions per a tot tipus de p˙blic", detalla GarcÝa.

En aquesta primera ediciˇ, la Fira Gastron˛mica comptarÓ amb cinc hostalers: Els Llu´sos, el Casino de les Alqueries, Cuina de Sabors, Ca Esteve i una pizzeria formada per Lucciola i L'Etrusco. El format dels tiquets tambÚ s'ha renovat: seran d'1,5 euros, que Ús el cost d'una beguda, mentre que les tapes costaran entre dos o quatre o mÚs tiquets. "Hi haurÓ una gran quantitat d'oferta gastron˛mica; estem segurs que no es repetirÓ prÓcticament cap tapa entre els diferents hostalers, que tindran tots plats per diferents valors de tiquets, de manera que hi haurÓ en tots els estands tapes mÚs econ˛miques i altres mÚs gurmet", agrega GarcÝa. Alguns locals oferiran tambÚ el popular porrat. 

La Fira Gastron˛mica se situarÓ a l'avinguda de la MurÓ, que es tallarÓ al trÓnsit des del 27 d'agost al 10 de setembre, en la lÝnia d'altres iniciatives com la Fira de Nadal i pista de gel. "Hem contactat amb els ve´ns de la zona, per a informar-los de la ubicaciˇ del casal, facilitant-los tambÚ un contacte perquŔ ens facen arribar tots els seus suggeriments", destaca Vila. La fira albergarÓ tambÚ diversos actes de les festes, com el tradicional concurs de paelles -que es desplaša a penes uns metres en direcciˇ a Pius XII- o la gimcana de les penyes, entre altres activitats.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es