Inici

Vila-real implica els treballadors de l'atur agrari en la neteja i manteniment del Millars, en una jornada de conscienciació ambiental amb l'Aplec d'Estiu

dimarts, 13 d'agost de 2019

Jornada de neteja del Millars_3

L'Ajuntament de Vila-real i el Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars han organitzat aquest matí una jornada de neteja de l'entorn, amb l'objectiu d'afavorir la conscienciació sobre el manteniment de l'entorn protegit i implicar diferents col·lectius en el respecte i la neteja del paratge. Els alumnes de l'Aplec d'Estiu i el programa de l'Inem Agrari han participat en l'activitat, a la qual s'ha sumat també l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i els regidors d'Economia, Xus Madrigal; Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta; i Serveis Socials, Álvaro Escorihuela. 

Els 17 alumnes de l'Aplec han començat la jornada amb una xarrada del guarda fluvial i el visionat de dos vídeos de la sèrie sobre el Millars impulsada pel Consorci. Posteriorment, s'han dirigit des del Centre de Natura del Termet fins a la zona del molí de Paquero per a ajudar en les tasques de neteja de l'entorn, proveïts de bosses, guants, gorres i motxilles. A ells s'han sumat els treballadors de l'atur agrari, en una iniciativa que pretén involucrar els beneficiaris d'aquest programa en la millora de l'entorn natural.

"El nostre riu Millars és un entorn únic, un paratge protegit pel seu enorme valor ambiental, cultural i social, que tenim l'obligació de potenciar i preservar per a les generacions futures. Per això, hem impulsat per primera vegada aquesta jornada amb els xiquets i xiquetes de l'Aplec i amb els treballadors de l'atur agrari, que s'han incorporat aquest estiu a l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Cooperativa Catòlica Agrària, per a ajudar-nos en el manteniment de jardins, camins i espais verds, entre altres", valora Benlloch. Els beneficiaris de l'Inem Agrari i els alumnes de l'Aplec han estat recollint restes de plàstics i papers a l'entorn del molí de Paquero.

Galeria multimèdia

Imatges

Jornada de neteja del Millars_1 Jornada de neteja del Millars Jornada de neteja del Millars_2
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es