Inici

El pregoner del segle XXI arriba a Vila-real per a millorar la informació ciutadana a través de les noves tecnologies

tornar Imprimir

dimecres, 14 d'agost de 2019

Sala de premsa, Ajuntament

L'alcalde anuncia els bàndols 3.0

El pregoner del segle XXI arriba a Vila-real per a millorar la informació ciutadana a través de les noves tecnologies

El pregoner del segle XXI arriba a Vila-real en un nou format digital que pretén millorar la informació a la ciutadania a través de l'ús de les noves tecnologies. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presentat aquest matí aquesta nova eina comunicativa, el Ban Municipal 3.0, en un programa pilot que comptarà amb la participació ciutadana per a la seua definició i millora. 

"A Vila-real som líders en innovació, membres de la xarxa Innpulso, vam ser els primers de la província a tenir el títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació i també tenim la presidència de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació. Això no és fruit de la causalitat, sinó d'un treball intens de col·laboració amb la societat, empreses i de la mateixa institució de saber adaptar-se als temps que vivim. I en aquest àmbit, la comunicació és una de les nostres principals preocupacions", valora l'alcalde. Benlloch recorda que l'Ajuntament de Vila-real ha sigut pioner en qüestions com la implantació de l'Administració electrònica o l'emissió en streaming dels plens municipals a través del canal municipal de Youtube. L'aplicació per a mòbils Vila-real o la incorporació a la comunicació municipal de les noves eines de comunicació social, amb perfils en Facebook, Twitter, Instagram, Flickr i Youtube, són unes altres de les mesures que s'han adoptat en els últims anys.

"Però ens queda molt per fer, i per això llançarem un Pla de millora i reimpuls de les noves tecnologies en la comunicació, amb el qual pretenem arribar a quanta més gent millor, perquè la informació arribe de la millor manera possible, amb el màxim de transparència, potenciant també l'ús del principal canal pel qual ara ens comuniquem, com és el WhatsApp", detalla Benlloch. Per a això, la primera acció a desenvolupar és un programa pilot que recupera l'esperit dels populars pregoners, adaptats al segle XXI i a través de les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies i plataformes de comunicació. Aquest Ban 3.0 adoptarà inicialment dos formats: un bàner estàtic amb informació de servei que ja ha començat a testar-se en successos com els episodis de pluges torrencials; i un bàner en vídeo a partir d'imatges fixes i lletra sobreimpresa, que llança el seu primer exemplar hui mateix, amb la informació relativa a les obres d'emergència en el col·legi Escultor Ortells. Tots dos arranquen amb la fórmula "L'Ajuntament de Vila-real fa saber…" i es reserven per a comunicacions de servei d'especial transcendència per a la ciutadania. 

"Es tracta encara d'un programa pilot, que volem anar polint i millorant a partir dels suggeriments dels veïns i veïnes, estudiant la reacció a aquesta eina i obrint-la a la participació a través de plataformes que es coneixeran, tot incorporant mecanismes que permeten garantir que no es puga fer cap ús fraudulent", avança l'alcalde. Quan el projecte siga definitiu, es presentarà formalment en un acte públic en el qual Benlloch vol retre també homenatge a la figura dels antics pregoners. "Antigament, el pregoner anava pel poble amb la seua corneta i recitava els bans municipals amb informació d'interés. La vida ha canviat molt, però Vila-real continua mantenint l'esperit de poble, amb aquesta dicotomia poble-ciutat que ens fa únics, i per això, volem recordar els nostres pregoners", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es