Inici

Vila-real estreteix llaços amb la ciutat germana de Michalovce amb una delegació oficial en la 50a Fira de Zemplín

tornar Imprimir

dijous, 15 d'agost de 2019

Sala de premsa, Relacions institucionals

Una delegació oficial visita Michalovce_1

Vila-real estreteix llaços amb la ciutat germana de Michalovce amb una delegació oficial en la 50a Fira de Zemplín

Una delegació institucional, encapçalada per la coordinadora general d'Alcaldia, Silvia Gómez, participa aquesta setmana en els actes oficials de la tradicional Fira de Zemplín, que celebra el seu 50é aniversari, convidats per la ciutat eslovaca de Michalovce, agermanada amb Vila-real des de l'any 1998. Juntament amb Gómez, han viatjat a Eslovàquia el regidor de Turisme, Diego A. Vila; el regidor de Medi Ambient i portaveu d'Unides Podem, José Ramón Ventura Chalmeta; i el portaveu de Compromís, Josep Pasqual Sancho, a més de l'historiador vila-realenc i Ciutadà d'Honor de Michalovce, Jacinto Heredia. 

La trobada permetrà estretir els llaços i afavorir el coneixement mutu entre totes dues poblacions, a fi de reforçar les línies de cooperació social, cultural i econòmica i explorar oportunitats de millora de la competitivitat a Europa. La primera tinent d'alcalde ha volgut agrair la deferència de la invitació a l'alcalde de Michalovce, Viliam Zahorcák, i ha destacat l'excel·lent relació que mantenen tots dos municipis, "no solament des de l'àmbit institucional o administratiu, sinó també, i més important, en l'esfera sociocultural". En aquest àmbit, destaquen les trobades culturals entre corals o grups de danses de totes dues poblacions, que van originar inicialment les relacions entre Michalovce i Vila-real, o el nomenament, el 2008, del vila-realenc Jacinto Heredia com a Ciutadà d'Honor de la població eslovaca. 

"Les relacions entre les nostres ciutats sempre han sigut fructíferes i cordials. I en aquesta línia volem continuar avançant, fomentant les relacions entre els nostres pobles com la millor forma d'establir sinergies que es traduïsquen en oportunitats per a les nostres poblacions. Els agermanaments entre ciutats, en un món tan globalitzat i competitiu com l'actual, són un instrument únic per a construir relacions de pau, coneixement i prosperitat", assenyala Gómez. La delegació oficial participarà demà en la inauguració de la Fira de Zemplín juntament amb altres delegacions institucionals de les localitats de Kavarna (Bulgària), Cognac (França), Liptovský Mikuláš (Eslovàquia), Uzhhorod (Ucraïna), Vyškov (República Txeca) i Sátoraljaújhely (Hongria).

Galeria multimèdia

Imatges

Una delegació oficial visita Michalovce
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es