Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

L'agilització dels tràmits de la dependència anima les noves sol·licituds, amb 300 expedients a l'any

divendres, 16 d'agost de 2019

El sistema d'atenció a la dependència atén actualment a Vila-real 856 persones, que reben algun tipus de servei o prestació. El reforç de personal al Departament de Serveis Socials, amb la incorporació de cinc treballadors socials i tres persones més en tasques administratives, ha permés descongestionar la gestió de valoració d'expedients derivada del traspàs de competències als ajuntaments i animar a la presentació de sol·licituds, amb uns 300 expedients nous a l'any. 

"Ens queda encara molt per millorar, però les dades demostren que s'està avançant molt en els últims temps i aquesta percepció de millora i de major agilitat també s'ha vist reflectida en l'augment de les sol·licituds per a incorporar-se al sistema de dependència", valora el regidor de Serveis Socials, Alvaro Escorihuela. Aquesta millora s'ha percebut en les dues competències que té en aquest moment l'Ajuntament de Vila-real en la gestió de la dependència: els enregistraments de sol·licituds en el sistema autonòmic, assumides el 2018, i les valoracions dels expedients, des del 2016. La concessió de prestacions econòmiques competeix a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat. 

La valoració de la dependència ascendeix ja a prop del 75% i, quant als enregistraments, en aquests moments s'estan registrant en la plataforma les sol·licituds dels mesos de març-abril. Aquesta dada contrasta amb l'any i mig de retard acumulat el novembre de 2018, quan el Departament de Serveis Socials va sol·licitar a la Generalitat les competències en enregistrament amb l'objectiu de desbloquejar la tramitació dels expedients. "L'agilització dels tràmits des d'aleshores ha sigut més que notable, tant en enregistraments com en valoracions, gràcies sobretot al treball de Serveis Socials i la incorporació de personal qualificat, però sabem que encara queda marge per a la millora i en aquesta línia continuem treballant", agrega Escorihuela. 

L'any 2017, el sistema de dependència va tramitar 245 sol·licituds de vila-realencs i es van tramitar a penes 58 valoracions. L'exercici següent, el 2018, les sol·licituds van ser ja 341, amb un total de 171 expedients valorats. La tendència es manté el 2019 i, fins al 31 de juliol, es van tramitar 261 noves sol·licituds i es van realitzar 226 valoracions de dependència. "La percepció de millora en el sistema, poder obtenir una resposta més àgil a les sol·licituds, ha animat la presentació de sol·licituds en els últims anys; una tendència que ens mou a continuar millorant i treballant perquè totes les persones puguen desenvolupar el seu projecte vital amb autonomia, objectiu primordial del sistema de dependència", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es