Inici -> Àrees -> Festes -> Notícies de festes

Vila-real i Ecovidrio fomenten el reciclatge d'envasos de vidre en festes i llancen un repte als penyistes

tornar Imprimir

dimarts, 20 d'agost de 2019

Festes, Sala de premsa, Medi Ambient

Vila-real i Ecovidrio fomenten el reciclatge d'envasos de vidre en festes i llancen un repte als penyistes

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-real, posa en marxa la campanya de sensibilització "La Penya Recicla", durant les festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia, per a promoure el reciclatge de vidre i la sostenibilitat entre tots els penyistes i veïns. La iniciativa, que es desenvoluparà durant els dies 31 d'agost, 3 i 7 de setembre, repta totes les penyes a participar en el concurs i competir entre elles per a reciclar el major nombre de quilos de vidre aquests dies. 

Per al desenvolupament del concurs, es col·locarà una bàscula gegant en les ubicacions següents:

  • Dissabte 31 d'agost, a l'avinguda de la Murà (cantonada carrer de Ramón y Cajal)
  • Dimarts 3 de setembre, al carrer de Lluís Vives (al costat de la torre Motxa)
  • Dissabte 7 de setembre, al carrer de Josep Ramon Batalla (cantonada amb Exèrcit, en la zona del Barranquet).

Els penyistes hauran d'acudir a la bàscula en horari de 12.00 a 16.00 hores per a pesar i reciclar els seus residus d'envasos de vidre. Diversos educadors pesaran els envasos i portaran el control dels quilos reciclats per cadascuna de les penyes.

A més, una ecopatrulla visitarà en aquest mateix horari els casals i animarà a participar en el concurs i reciclar tots els envasos de vidre que generen. Els penyistes i ciutadans que s'acosten a pesar els seus envasos de vidre a la bàscula seran obsequiats amb marxandatge de la campanya. A més, podran pujar les seues fotos més sostenibles a les xarxes socials amb l'etiqueta #LaPeñaRecicla.

Es tracta de la segona edició de la campanya enguany, després d'un primera convocatòria durant les festes de Sant Pasqual. La penya més recicladora durant les festes de maig va ser La Merla.

Tota la informació referent a la campanya es pot consultar a través del web www.lapeñarecicla.es i cada penya podrà conéixer en quin lloc del rànquing es troba durant els dies que dura el concurs.

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, els ciutadans de Vila-real van reciclar un total de 445.379 quilos d'envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 8,8 quilos de vidre. Respecte a la taxa de contenerització, Vila-real se situa amb una mitjana de 298 habitants per contenidor i compta en l'actualitat amb un total de 170 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats al municipi.

El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcina - vidre reciclat - en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant així l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO2 en el procés de fabricació i s'estalvia energia.

Galeria multimèdia

Imatges

La Penya Recicla, MDG2019
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es