Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

Proximitat i Festes llancen una campanya informativa per a evitar l'abandó de voluminosos amb motiu de les festes patronals

dimecres, 21 d'agost de 2019

Campanya de recollida de voluminosos en festes

Reduir l'abandó de voluminosos en la via pública en festes és l'objectiu de la nova campanya d'informació i sensibilització llançada per les regidories de Proximitat i de Festes per als pròxims festejos patronals. La regidora de Participació Ciutadana i Proximitat, Miriam Caravaca, i el regidor de Festes, Diego A. Vila, s'han reunit hui amb el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i el president de la Comissió de Penyes, David García, per a acabar de perfilar la campanya, que té com a principal públic els casals i penyes de la ciutat.

"En època de festes patronals, ja siga amb motiu de la preparació dels festejos o en acabar els dies en homenatge als nostres patrons, és habitual que moltes penyes aprofiten per a desfer-se de mobiliari i estris vells. L'objectiu d'aquesta campanya és recordar-los, sobretot a les penyes però també a la població en general, que tenen a la seua disposició un servei gratuït de recollida de voluminosos", assenyala Caravaca. "Amb un gest molt senzill podem evitar molts problemes i molèsties als veïns, contribuint entre tots a fer la Vila-real + neta que busca la nostra campanya", agrega Vila. La iniciativa, específicament dirigida a evitar els estris que s'abandonen durant les festes, s'integra en el doble objectiu en el qual treballa l'Ajuntament en els últims mesos: d'una banda, millorar l'estat de neteja en el municipi sobre les premisses de "netejar més i embrutar menys", que s'engloben en el pla Vila-real + neta; i afavorir la convivència de les penyes amb els veïns i veïnes, que va portar a la creació de la primera Comissió Especial de Convivència amb les penyes durant la passada legislatura. 

A través d'aquesta nova campanya, i gràcies a la col·laboració de la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, es farà arribar la informació de manera directa a les 102 penyes que participen aquest mes de setembre en els actes de la comissió. A més, es farà arribar també la informació a totes les penyes inscrites en el registre oficial (503) a través d'un repartiment general del fullet a les bústies de la zona centre de la ciutat, on es concentren el major nombre de casals i on s'ha detectat una major problemàtica d'aquest tipus. Els fullets detallaran la informació de servei per a reduir aquestes situacions, amb el telèfon 964 536 761 a la disposició dels veïns per a la recollida directa dels voluminosos, i la possibilitat de sancions en el cas d'incomplir la normativa.

"Les festes són un moment únic per a afavorir els llaços de convivència entre veïns, penyes -autèntic motor de la festa-, associacions¿ però també poden ser motiu de molèsties i problemes que podem, entre tots, evitar. No abandonar estris en la via pública, mantindre net el carrer i complir els horaris, respectant el descans dels veïns, són mesures que estan a l'abast de tots", conclou.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Campanya de recollida de voluminosos en festes_1
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es