Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Un dispositiu especial de 50 agents permanents vetlarà per la seguretat durant les festes de la Mare de Déu de Gràcia

divendres, 23 d'agost de 2019

Junta Local de Seguretat, setembre 2019

Un dispositiu especial, format per la Policia Local, Policia Nacional i Policia Autonòmica juntament amb altres cossos com la Guàrdia Civil i Protecció Civil, garantirà la seguretat durant totes les festes de la Mare de Déu de Gràcia, que arranquen el divendres 30 d'agost. La Junta Local de Seguretat, presidida per l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la subdelegada del Govern, Soledad Ten, ha perfilat els últims detalls del dispositiu, que comptarà amb 50 agents de manera permanent per a vetlar per la seguretat en els festejos, de manera particular en els esdeveniments multitudinaris.

"La dicotomia poble-ciutat que ens fa únics porta al fet que les nostres festes tinguen també un caràcter especial, de manera que, alhora que mantenim actes tradicionals més nostres, de poble, també es viuen aquests dies altres activitats més lligades al nostre caràcter de ciutat, ja consolidada en els quasi 51.000 habitants amb què compta hui dia Vila-real", valora Benlloch, qui cita esdeveniments multitudinaris com els concerts, amb 10.000 persones previstes en l'actuació de Fangoria, o el tombet de bou, on s'esperen unes 2.000 persones. El partit entre el Villarreal CF i el Reial Madrid, l'1 de setembre, és un altre dels esdeveniments que major reforç de seguretat reclamen, amb els dispositius habituals del futbol. I enguany, a més, la instal·lació de la Fira Gastronòmica al llarg de 1.500 metres a l'avinguda de la Murà, s'incorpora als espais de major atenció en matèria de seguretat. 

"Per a garantir la seguretat i la normalitat en les festes, tots els cossos de seguretat treballen de manera coordinada. Podem estar orgullosos del treball conjunt dels nostres cossos policials i també de Protecció Civil de Vila-real, que converteixen les nostres festes en un exemple de convivència durant uns dies en què, entre els veïns de la ciutat i les persones que ens visiten, tenim una població d'impacte d'unes 75.000 persones. Amb aquesta quantitat de gent, és lògic que hi haja distorsions, però treballem tots perquè puguen celebrar-se les festes amb la màxima seguretat", agrega.

En la mateixa línia, la subdelegada del Govern destaca el reforç, enguany, del dispositiu, gràcies a la incorporació de nous agents del Cos Nacional de Policia. Als serveis de la Policia Nacional, se sumaran la policia de la Generalitat adscrita i la Guàrdia Civil, en un dispositiu que s'inscriu en el nivell 4 d'alerta de seguretat i que inclourà controls d'alcoholèmia tant dins de la ciutat com pels voltants. 

En matèria de seguretat, destaca també el treball del Punt Violeta, impulsat pel Grup de Dones de Vila-real i Afym. "La lluita contra la violència masclista és una de les nostres principals preocupacions, també durant les festes. A Vila-real hem sigut pioners en la creació d'aquest Punt Violeta, on qualsevol dona que puga sentir-se agredida de qualsevol forma per algú pot acudir a la recerca d'ajuda i assessorament", conclou Benlloch, qui ha volgut agrair el treball d'entitats com el Grup de Dones i l'Associació Andrea Carballo en la lluita contra la violència masclista a la ciutat.

Galeria multimèdia

Imatges

Alcalde i subdelegada informen de la Junta Local de Seguretat
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es