Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

La presentació del programa ix per primera vegada al carrer i es trasllada dimarts a la Penya Morapio, en homenatge al 40é aniversari de la Comissió de Penyes

dissabte, 24 d'agost de 2019

Les festes de la Mare de Déu de Gràcia s'apropen. En poc menys d'una setmana, la Moreneta tornarà de l'ermita a la ciutat per a retre-li deu dies de festa, amb un programa que s'aprovarà dilluns en el Consell Rector de Festes i que es donarà a conéixer dimarts (13.00 hores), en la tradicional presentació del llibret que, enguany, tindrà un format especial. Amb l'objectiu d'obrir més a la societat aquest acte i apropar-lo a la ciutadania, la presentació del programa es trasllada per primera vegada al carrer, en concret al casal de la Penya Morapio, al número 37 del carrer de la Vilavella.

"Enguany estem commemorant el 40é aniversari de la Comissió de Penyes de Vila-real, autèntic motor i ànima de la festa. Per això volem fer-les encara més protagonistes de les nostres festes, traslladant al casal d'una de les penyes pioneres la presentació oficial del programa, en una iniciativa que volem incorporar també en pròximes festes per tal d'obrir aquest acte a la societat i implicar entitats de tot tipus. Si el programa, com diem sempre, és una exposició de tot el que som i fem les entitats, clubs, penyes i associacions, traslladar la presentació a aquests espais és també una manera de reconéixer la importància de la societat en les nostres festes", explica el regidor de Festes, Diego A. Vila. El trasllat de la presentació -que fins ara se celebrava a la sala de plens de l'Ajuntament- s'ha decidit de manera coordinada i consensuada entre la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, tenint en compte criteris d'idoneïtat de l'espai i representativitat de la penya. 

"La Morapio és una de les penyes fundadores, el 1979, de la Comissió, que és pràcticament el mateix que dir de la festa a Vila-real. Amb aquest acte volem retre homenatge a tots aquells grups d'amics que, de manera pionera, van començar a assentar, a finals dels anys 70, les bases del que hui són les penyes i les festes de Vila-real", agrega Vila. La commemoració del 40é aniversari de la Comissió de Penyes es veurà reflectit també en altres actes de les festes, com la creació de la primera Fira Gastronòmica, que ocuparà els 1.500 metres de l'avinguda de la Murà amb cinc casetes de restauració i activitats de manera continuada, o l'exposició del 40é aniversari de les penyes que es podrà veure, a partir de dilluns 2 de setembre, a la Casa de la Festa.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es