Inici

El Ple ratifica l'eixida de Vila-real del Pacte de la CerÓmica per a rendibilitzar els 40.000 euros anuals de la quota municipal

tornar Imprimir

dimarts, 27 d'agost de 2019

Sala de premsa

Ple de 27 d'agost de 2019_1

El Ple ratifica l'eixida de Vila-real del Pacte de la CerÓmica per a rendibilitzar els 40.000 euros anuals de la quota municipal

Vila-real no continuarÓ formant part del Pacte de la CerÓmica. El Ple ha ratificat, amb els ˙nics vots en contra del Partit Popular, la decisiˇ anunciada fa unes setmanes pel regidor d'Economia, Xus Madrigal, amb l'objectiu d'estalviar i rendibilitzar els 40.000 euros a l'any que li costa a la ciutat la participaciˇ en el consorci.

"Les circumstÓncies que van motivar la creaciˇ del Pacte de la CerÓmica han canviat i els resultats d'aquests anys no justifiquen que continuem invertint 40.000 euros en el desenvolupament d'unes activitats que tambÚ impulsen i, de manera molt eficaš, les nostres entitats locals", assenyala Madrigal. "Hui, Vila-real Ús la ciutat de la Comunitat amb menys atur. En aquests anys, hem estretit la relaciˇ amb entitats i associacions per a establir una alianša amb la societat que ens porta a invertir quasi tres milions d'euros en 59 convenis directes, enfront dels 700.000 euros que es destinaven el 2011, molts d'ells amb entitats de carÓcter econ˛mic com Tots Units, Fundaciˇ Caixa Rural, Adavi, Ucovi o Cambra de Comerš. I a aix˛ se suma tambÚ el reforš del treball amb les empreses locals", especifica. 

D'altra banda, el Ple ha aprovat per unanimitat la incorporaciˇ de la ciutat a la Xarxa GastroturÝstica de la Comunitat i la seua marca l'Exquisit Mediterrani, una xarxa sense cap cost per al municipi que permetrÓ la promociˇ dels esdeveniments locals vinculats a la gastronomia, com la Ruta de la Tapa, Jornades Gastron˛miques de l'Olleta de la Plana, la Xulla o el sopar medieval que organitza l'Associaciˇ Gastron˛mica de Vila-real. 

La declaraciˇ institucional en rebuig a l'˙s sexista de la imatge de la dona amb finalitats publicitÓries, motivada per la den˙ncia p˙blica del Grup de Dones de Vila-real contra la publicitat sexista d'una empresa de transport amb seu a la ciutat, ha sigut un altre dels punts de la sessiˇ ordinÓria d'agost, que ha donat llum verda tambÚ als festius locals de 2020. El 18 de maig -dia posterior a Sant Pasqual, que serÓ diumenge- i el 26 de desembre, segon dia de Nadal o de Sant Esteve, seran els festius locals de l'any que ve. 

Durant el Ple, la nova regidora de CompromÝs, Maria Fajardo, ha promÚs el seu cÓrrec, desprÚs de la marxa de MarÝa Dolores Parra a la Direcciˇ General d'Internacionalitzaciˇ de la Conselleria d'Economia. A mÚs, s'han aprovat definitivament les modificacions de normes urbanÝstiques relatives a la regulaciˇ d'usos en les zones verdes majors de 5.000 metres quadrats, corregint irregularitats, i les condicions en patis d'edificacions semiobertes.

Galeria multimèdia

Imatges

Ple de 27 d'agost de 2019
Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es