Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes -> Festes de la Mare de Déu de Gràcia

Prop de 2.000 persones omplin el carrer de festa en el Concurs de paelles de les penyes

dissabte, 31 d'agost de 2019

Concurs de paelles MDG2019

L'avinguda de la Murà ha acollit aquest migdia el tradicional Concurs de paelles per a penyes i posterior dinar, organitzat per la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, entitat que celebra el seu 40é aniversari. Al voltant de 2.000 persones han participat en un dels actes més multitudinaris de les festes de la Mare de Déu de Gràcia. En total, s'han cuinat 90 paelles, de les quals 30 han entrat a concurs. Les penyes guanyadores d'aquesta edició han estat: en primer lloc, Togego; el segon premi ha sigut per a El Furó; i en tercer lloc, Casal i punt.

La reina de les festes, Carmen Rubert, i les seues dames han acompanyat els penyistes i veïns participants, juntament amb els membres de la Comissió de Penyes i la Junta de Festes. Tampoc ha faltat l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, qui s'ha interessat pel procés d'elaboració de les paelles, en especial la de la penya No Problem, que ha cuinat una paella amb la forma de l'escut de la ciutat de Vila-real. El paelló especial és obra de l'escultor local Roberto Bort Poveda i té unes mides d'1,65 metres d'amplària per 1,80 metres de llarg. Bort ha emprat diversos paellers, que ha soldat per a donar-los la forma de l'escut de la ciutat. L'artista, que utilitza el ferro i altres materials reciclats per a les seues originals creacions, exposa durant aquestes festes a la seu social de la Fundació Caixa Rural Vila-real, sota el nom artístic d'Arte Factum.

El Concurs de paelles ha centrat l'agenda festiva d'un dissabte que també ha comptat amb cites com el Concurs de pintura ràpida de la Fundació Caixa Rural, el pas solidari del mantell de la Mare de Déu, o el VIII Festival Nacional de Balls de Saló. La mostra folklòrica del Grup de Danses El Raval i Grupo Los Matachines de Tarazona de la Mancha, la II Marxa Holi Colors per tal de recollir fons per a la investigació d'una cura per a la distròfia muscular de cintures LGMD1F i el VIH, organitzada per Conquistando Escalones o música, amb el concert de Fangoria, que va congregar 12.000 persones la mitjanit del divendres, completen la programació del primer dissabte de les festes. 

Més imatges del concurs de paelles i de les festes, en el Flickr de l'Ajuntament

Galeria multimèdia

Imatges

Concurs de paelles MDG2019_1 Concert de Fangoria Pas solidari pel mantell de la Verge

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es