Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Alumnes de l'EASD de València dissenyen 37 propostes de mobiliari i decoració per a l'Espai Jove

tornar Imprimir

dilluns, 2 de setembre de 2019

Sala de premsa, Joventut, Ajuntament

Exposició dels alumnes de l'EASD de València a l'Espai Jove

Alumnes de l'EASD de València dissenyen 37 propostes de mobiliari i decoració per a l'Espai Jove

L'Ajuntament de Vila-real ha reeditat el conveni amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València (EASD) que té com a objectiu canalitzar el talent dels alumnes per a realitzar propostes de mobiliari, decoració i interiorisme, utilitzant diferents materials i tècniques, en edificis i espais públics de la ciutat. En aquesta ocasió, el nou acord de col·laboració arranca amb una intervenció a l'Espai Jove, on els alumnes participants exposen un total de 37 obres, entre maquetes i panells, amb dissenys d'interiorisme i decoració per a aquest edifici de l'avinguda de França, que data de 1919 i que en el seu moment va albergar el conegut magatzem de taronges Cabrera. 

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat aquest dilluns l'Espai Jove per a inaugurar l'exposició d'aquestes propostes, acompanyat per la regidora de Joventut, Anna Vicens; la directora de l'EASD, Rosa Esteban; el subdirector, Antonio Sánchez; la professora Marina García-Broch, i algunes de les alumnes de primer curs dels graus de Disseny de Producte i Disseny d'Interiors de l'EASD, que han participat en el projecte. A la inauguració -que ha tingut lloc durant la setmana de festes patronals- també han assistit la reina de les festes, Carmen Rubert, i les seues dames. En total, s'han seleccionat 37 propostes de les més de 60 plantejades pels estudiants. 

Benlloch s'ha interessat per conéixer els detalls de cada maqueta i ha destacat la creativitat i originalitat d'algunes de les idees. Els dissenys han sigut pensats específicament per a l'Espai Jove, tenint en compte els seus usos però també la seua història com un dels edificis més emblemàtics de la ciutat i el seu passat com a magatzem citrícola. A més, els alumnes tenien com a repte creatiu crear estructures tridimensionals a partir d'una superfície laminar bidimensional, utilitzant tècniques com a talls, plecs, corbes, torsions, assemblatge, etc. 

L'exposició de les maquetes i dissenys es pot veure a l'Espai Jove fins al pròxim 13 de setembre, de dilluns a divendres, en horari de 9 a 12. La professora de l'EASD Marina García-Broch ha dissenyat l'espai expositiu, utilitzant caixes de taronges cedides per l'empresa Invicto Fruits / Citrias, de Vila-real. Així mateix, els visitants podran votar de forma telemàtica la proposta que més interessant els haja resultat a través de l'enllaç https://www.ferendum.com/es/PID292823PSD16938 L'objectiu és que en un futur, el disseny finalment seleccionat puga convertir-se en part del mobiliari de l'Espai Jove. 

Aquesta intervenció obri el nou conveni anual amb l'EASD, valorat en 12.500 euros, que inclou a més la realització d'un taller el mes vinent d'octubre a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), i s'emmarca en l'estratègia de Ciutat de la Ciència i la Innovació i Ciutat Educadora. Durant dos dies, alumnes de l'EASD s'enfrontaran a un nou repte creatiu, per a crear propostes d'art urbà o interiorisme en algun espai públic o edifici de la ciutat. L'anterior taller va donar com a resultat la decoració de la façana de la BUC amb peces de ceràmica en forma de flor de taronger.

Galeria multimèdia

Imatges

Exposició dels alumnes de l'EASD de València a l'Espai Jove_1 Exposició dels alumnes de l'EASD de València a l'Espai Jove_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es