Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

El comerç local estrena la seua nova casa en el cèntric carrer de Sant Roc per a seguir potenciant el teixit comercial de Vila-real

dilluns, 2 de setembre de 2019

Inauguració de la nova seu d'Ucovi al carrer Sant Roc

El comerç local estrena casa, un local cèntric al carrer de Sant Roc adquirit recentment per l'Ajuntament de Vila-real per a incorporar-se al patrimoni municipal i facilitar a la Unió del Comerç de Vila-real (Ucovi) una seu des de la qual poder desenvolupar la seua tasca d'assessorament i promoció del sector comercial vila-realenc. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha inaugurat la seu, acompanyat del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; el president d'Ucovi, Paco Arrufat, i la reina de les festes, Carmen Rubert. El regidor d'Economia, Xus Madrigal; el seu antecessor en el càrrec, Xavier Ochando, i la directora d'Internacionalització, María Dolores Parra, han assistit també a l'acte, al costat de les dames de la cort, autoritats, directiva de la Fundació Caixa Rural i comerciants, així com la família Arenós, propietària de la casa fins a la seua adquisició pel consistori.

La Casa del Comerç és un habitatge de tres plantes situat al número 9 del carrer de Sant Roc, al costat de l'església Arxiprestal. El seu emplaçament cèntric, accessibilitat i amplitud és un dels aspectes destacats per l'alcalde a l'hora de decidir la seua compra per al municipi, emmarcada en l'aliança amb la societat civil que ha portat al consistori en els últims anys a mantindre 77 convenis directes amb 59 entitats locals i prop de tres milions anuals d'inversió. "Fruit d'aquesta aliança amb la societat, l'Ajuntament facilita una seu a moltes entitats de tot tipus, com La Lira, associacions de veïns, AECC, Afervil, UJI, etc. També el comerç local, Ucovi, una entitat sense ànim de lucre, requeria i mereix aquest suport", argumenta Benlloch.

 L'organització del comerç local arranca el 1976 amb la creació del que aleshores es va anomenar Club de Comerç de Vila-real, que posteriorment, a partir de 1977, va derivar en la Federació de Comerç i Artesanat. Amb més de 25 anys de recorregut, la federació va rebre el 2004 la Medalla de Bronze de la ciutat, però uns anys més tard, com a conseqüència de la crisi, desapareix i dona pas el 2013 a l'actual Ucovi. "Des d'aleshores i fins ara, el comerç local ha estat treballant sense seu fixa", detalla Benlloch, qui ha volgut agrair també a Lídia Arenós, propietària de l'immoble, la seua generositat en la venda perquè la casa poguera passar al patrimoni municipal. Així, enfront dels 180.000 euros en què es va taxar l'immoble, finalment va ser adquirit per 160.000 euros a pagar en dos anys. "La inauguració de la Casa del Comerç és també un homenatge a son pare, Enrique Arenós, i a tots aquells que, com ell, van saber veure en els anys 60 i 70 la potencialitat de Vila-real en el sector comercial, que no es van conformar i van aprofitar el ressorgiment industrial de l'època com una oportunitat per a assentar les bases del sector comercial diversificat, potent i sòlid que hui tenim", agrega.

També el conseller d'Economia i el president d'Ucovi han destacat la capacitat dels negocis locals i el valor del comerç de proximitat. "Des de la Conselleria hem apostat sempre pel comerç de proximitat i la ciutat compacta, com un valor afegit del nostre teixit comercial que hem de continuar impulsant", valora Climent. Per part seua, Arrufat destaca el treball d'Ucovi, amb 110 associats en l'actualitat, "no solament per a conservar el nostre teixit comercial, sinó també per a ampliar-lo amb nous productes i serveis". "Per això volem destacar la qualitat, la professionalitat i l'experiència de compra que caracteritzen el nostre comerç, i d'altra banda la proximitat, dotant els comerciants dels instruments necessaris per a ser més competitius", detalla. L'impuls de la venda en línia Vilatenda, campanyes promocionals, la Fira de Nadal o la targeta de fidelització de clients són algunes de les iniciatives impulsades per Ucovi, en col·laboració amb l'Ajuntament.

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de la nova seu d'Ucovi al carrer Sant Roc _2 Inauguració de la nova seu d'Ucovi al carrer Sant Roc _1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es