Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

L'alcalde ofereix al Consell col·laboració per a ampliar el parc públic d'habitatge i anuncia la compra de 5 pisos pont

tornar Imprimir

dijous, 5 de setembre de 2019

Sala de premsa, Habitatge, Ajuntament

Visita del conseller d'Habitatge a l'Ajuntament de Vila-real_1

L'alcalde ofereix al Consell col·laboració per a ampliar el parc públic d'habitatge i anuncia la compra de 5 pisos pont

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'ha reunit amb el vicepresident segon de la Generalitat i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, per a estudiar noves vies de col·laboració amb l'objectiu d'ampliar el parc públic d'habitatge a la ciutat i solucionar la problemàtica habitacional que existeix en l'actualitat en el municipi.

Benlloch ha exposat al conseller d'Habitatge les accions que ha dut a terme l'Ajuntament de Vila-real "multiplicant els recursos en Serveis Socials des de 2011" per a donar resposta a les necessitats dels veïns i ha destacat les traves que ha tingut el consistori per a "adquirir habitatges per al parc públic, per totes les dificultats que la legislació del Govern del Partit Popular va posar a l'autonomia local". Amb tot, ha anunciat que "finalment hem aconseguit una fórmula per a adquirir cinc pisos pont que donaran resposta a les situacions de major emergència". Segons l'alcalde, la compra d'aquests cinc habitatges es formalitzarà en qüestió de dues setmanes i seran els primers immobles que passen a formar part del parc públic d'habitatge municipal en la història de la ciutat.

A més, Benlloch ha plantejat al conseller Martínez Dalmau altres propostes com posar a la disposició de la Conselleria "solars municipals, convenis, o col·laboració per a gestionar l'adquisició de promocions d'habitatges que van quedar inacabades durant la crisi i que ara estan en mans dels bancs". El primer edil considera que s'obrin moltes oportunitats per a col·laborar amb la Generalitat en aquesta matèria pel que ha instat a "posar-nos en marxa i que en breu puguem donar resultats i realitats en un tema tan delicat com l'habitatge".

Per part seua, el vicepresident segon del Consell ha destacat "l'esforç enorme" per part de l'alcalde de Vila-real per a "solucionar problemes que té la ciutat, especialment també en tema d'habitatge". A més de ressaltar la "importància" de Vila-real com a segona ciutat de la província, el conseller també s'ha mostrat disposat a estrényer la col·laboració amb l'Ajuntament "per a fer real el dret constitucional a l'habitatge". En aquest sentit, s'ha referit de forma especial a la necessitat de "destinar habitatges a les emergències habitacionals, en particular a aquelles derivades de casos de violència masclista" i ha mostrat la seua predisposició a estudiar la fórmula de la cessió de sòl públic municipal per a promocions d'habitatge de la Generalitat.

Després de la reunió celebrada a l'Ajuntament de Vila-real i a la qual també ha assistit el regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, l'alcalde i el conseller d'Habitatge han participat en la campanya de recollida d'aliments solidaris a benefici de l'ONG Smara d'ajuda al poble sahrauí que s'ha celebrat a la plaça Major emmarcada en les festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita del conseller d'Habitatge a l'Ajuntament de Vila-real L'alcalde i el conseller, en la campanya d'aliments solidaris per a Smara
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es