Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real reviu la Nit de Xulla, Festa d'Interés Turístic Provincial, i consolida la trobada d'elaboració d'allioli amb 460 participants

dilluns, 2 de setembre de 2019

Nit de Xulla MDG2019

Els carrers i casals de la ciutat han tornat a omplir-se de fogueres i brases per a reviure una de les tradicions més populars de les festes patronals de Vila-real, la Nit de la Xulla. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, la reina de les festes, Carmen Rubert, i les seues dames, han recorregut diferents casals de les penyes per a participar en un dels actes més multitudinaris de les festes patronals.

Prèviament a la Nit de la Xulla, a la plaça Major ha tingut lloc la segona edició de la trobada per a elaborar allioli, que es va celebrar per primera vegada a les festes de Sant Pasqual per a commemorar la declaració de la Xulla com a Festa d'Interés Turístic Provincial. En aquesta segona edició, hi han participat al voltant de 460 persones, que prèviament han realitzat un donatiu solidari de 2 euros, destinat a l'Associació Enach. Els participants han rebut els ingredients necessaris per a elaborar l'allioli i un morter. L'acte, organitzat per la Junta de Festes, ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Caixa Rural de Vila-real. 

Durant tota la jornada, les festes han pogut gaudir dels esports, la música o les activitats infantils de Jugant, jugant. La Puríssima ha obert també la tradicional exposició de les festes, dedicada en aquesta ocasió "La antigua sintonía. Radios del pasado", on s'exposen aparells de ràdio antics. L'apartat d'exposicions es completa amb la mostra dels 40 anys de la Comissió de Penyes, que es pot visitar a la Casa de la Festa. A la inauguració han assistit també el president de la Comissió de Penyes, David García; el regidor de Festes, Diego A. Vila, el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i altres representants de la corporació.

Més imatges de les festes, en el Flickr de l'Ajuntament

Galeria multimèdia

Imatges

Trobada per a elaborar allioli MDG2019 Exposició 40 anys de la Comissió de Penyes Exposició de la Puríssima MDG2019
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es