Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

El balanç d'unes festes participatives deixa més de 40.000 assistents a la nova Fira Gastronòmica i 63 queixes per penyes

dilluns, 9 de setembre de 2019

Roda de premsa de balanç de les festes

Vila-real ha tancat unes festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia marcades per l'elevada participació en els prop de 300 actes del programa coordinat per la Junta de Festes i l'èxit de la nova Fira Gastronòmica, organitzada en col·laboració amb la Comissió de Penyes, per la qual han passat més de 40.000 persones. Així ho ha destacat el regidor de Festes, Diego Vila, que ha comparegut al costat del president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i el comissari principal de la Policia Local, José Ramón Nieto, per a fer balanç dels festejos patronals, en els quals s'han registrat un total de 63 queixes per molèsties de les penyes encara que no s'ha hagut d'interposar cap denúncia a aquests col·lectius per no tenir inscrit el casal.

Vila ha fet una valoració "molt positiva del treball de la Junta de Festes per a coordinar i preparar els prop de 300 actes de les festes". El regidor ha posat l'accent en la "gran aposta" d'aquestes festes, la Fira Gastronòmica, organitzada de la mà de la Comissió de Penyes, per la qual han passat més de 40.000 persones. També ha incidit que els tres concerts centrals de les festes, amb l'actuació de Fangoria, Los Secretos i Lone Star, han sigut "multitudinaris", i que també hi ha hagut major participació en actes tradicionals com el concurs de paelles, els empedrats o la Nit de penyes amb tombet de bou. L'absència d'incidents greus en els actes taurins ha sigut un altre aspecte positiu destacat pel regidor que, no obstant això, ha reconegut que "també hem de fer autocrítica i continuar denunciant la falta de civisme d'algunes persones en festes". Vila ha reconegut que "a vegades en festes veiem imatges que no representen a la ciutat ni a la majoria de veïns i veïnes" i ha recordat que "l'equip de govern continuarà treballant en el si de la comissió especial per a la convivència entre penyes i veïns amb l'objectiu d'arribar a les pròximes festes de Sant Pasqual amb propostes i solucions".

En aquest sentit, el comissari principal de la Policia Local ha detallat que durant els deu dies de festejos s'han comptabilitzat 63 queixes per molèsties de les penyes, enfront de les 46 de 2018. D'aquestes, 22 es van registrar el primer divendres de les festes, "un dia en què hi havia moltes actuacions musicals i discomòbils als casals i va haver-hi molta afluència de visitants d'altres poblacions". En canvi, el segon divendres de festes només es van rebre 4 trucades per molèsties. Nieto ha subratllat que la majoria de les penyes "responen a la primera trucada d'atenció per part de la Policia"; a més ha incidit que en l'actualitat hi ha registrades 482 penyes, entre oficials i no oficials, i "no s'ha hagut d'interposar cap denúncia per no tenir inscrit el casal", mentre que el 2018 es van realitzar 3 denúncies a penyes per no estar registrades.

Per part seua, el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, també ha reconegut les dificultats que a vegades genera el gran dinamisme i activitat de les penyes, i que s'evidencia en xifres com els 80 escenaris que durant aquestes festes s'han repartit pels carrers de la ciutat. A més d'agrair el treball de la Junta de Festes, la Comissió de Penyes i tots els departaments municipals implicats en l'organització de les festes, així com la implicació de la reina i dames, Colás ha destacat el bon acolliment d'actes com la trobada d'elaboració d'allioli, "que és un acte senzill però que té molt de futur", i ha recalcat també l'èxit de la nova Fira Gastronòmica.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es