Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Vila-real activa el protocol davant la previsió de pluges fortes i suspén les classes, amb servei extraordinari de ludoteca

dimarts, 10 de setembre de 2019

Reunió de coordinació del protocol de pluges fortes_1

L'Ajuntament de Vila-real ha activat el protocol especial davant el risc de fortes pluges amb nivell d'alerta taronja. Entre altres mesures de prevenció i seguretat, l'alcalde, en coordinació amb els diferents departaments implicats, ha decretat per a demà la suspensió de les classes en els centres docents de la ciutat i el tancament cautelar de les instal·lacions esportives municipals. Per a aquelles famílies que no disposen d'una altra possibilitat, s'habilitarà, per primera vegada, un servei extraordinari de ludoteca. 

La decisió s'ha adoptat en la reunió de coordinació del gabinet de crisi davant l'alerta per l'entrada d'una depressió aïllada de nivell alt (DANA), prevista per a demà entre les 00.00 i les 18.00 hores. Sota la coordinació de l'alcalde, han participat en la reunió regidors, comandaments i tècnics de Policia Local, Protecció Civil, Educació, Serveis Públics, Noves Tecnologies, Serveis Socials i Participació Ciutadana. 

"El protocol està activat i tot el personal de Serveis Públics, Policia Local i Protecció Civil està en alerta, a més d'altres departaments, per a donar resposta a qualsevol eventualitat que puga produir-se si l'avís meteorològic finalment deriva en un episodi important de pluges que puga provocar inundacions o qualsevol tipus de risc per a la població, especialment per als més menuts", valora Benlloch. Amb aquest objectiu, una de les primeres decisions de l'alcalde ha sigut decretar la suspensió de les classes demà als centres docents de la ciutat, avís que ha sigut ja notificat als col·legis i instituts i també a altres centres com les escoles infantils, com a recomanació de seguretat. "No obstant això, sabem que la decisió de suspendre les classes pot provocar un problema important en algunes famílies, que han d'acudir als seus treballs i no tenen amb qui poder deixar els fills; per això, pensant en afavorir al màxim la conciliació familiar i laboral, hem habilitat, de manera pionera, un servei extraordinari de ludoteca en horari lectiu per a aquelles famílies que no tinguen una altra possibilitat", puntualitza. El servei de ludoteca es prestarà per personal especialitzat de 7.30 a 13.00 hores, a l'Agència de Lectura Maria de Luna, enfront del centre de salut del Pilar (carrer de Martí l'Humà, 26), sense necessitat d'inscripció prèvia.

La Policia Local de Vila-real mantindrà un dispositiu especial durant l'alerta d'almenys quatre patrulles durant la nit, que es reforçaran amb els efectius que siguen necessaris a mesura que avance l'episodi. De la mateixa manera, el personal de Serveis Públics està preparat per a actuar davant qualsevol incidència. De moment, s'han revisat les tanques i senyalitzacions, que es col·locaran en tots els passos, camins i punts que presenten risc d'inundació, amb especial incidència en parcs o la zona de l'ermita, on la combinació de pluja i vents prevista podria provocar la caiguda d'arbres, i també en el pas subterrani del carrer dels Furs de València, d'accés a la carretera de Borriana. "En aquest punt conflictiu, on ja hem tingut algun esglai, reforçarem la senyalització amb una innovació: un semàfor mòbil en tots dos accessos i cinta led lluminosa en les tanques que barren el pas, per a evitar que ningú les aparte i accedisca al túnel malgrat la prohibició, amb el risc que això suposa", agrega Benlloch, que avança que ja es treballa també en una solució definitiva al túnel. 

Els Serveis Socials municipals també estan alerta i han activat el protocol, i s'ha contactat amb serveis externs com Creu Roja i els hostals de la ciutat per si fora necessari evacuar algunes famílies de les seues cases, amb previsió de reallotjaments en dependències municipals si fora necessari. Les zones residencials amb major risc han sigut notificades i els serveis municipals disposen de tota la tecnologia i materials necessaris, com ara mantes tèrmiques, per a atendre l'episodi. 

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió de coordinació del protocol de pluges fortes
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es